Nagyszerű elismerést kapott Bródy János – már régen kiérdemelte

A II. kerület díszpolgári gálája évről évre azt mutatja meg, hogy a II. kerület különleges hely. Különlegessé teszi elhelyezkedése, számtalan természeti értéke, de ami a díszpolgári gála szempontjából fontos, hogy az itt élő emberek teszik egyedülállóvá – írta Őrsi Gergely II. kerületi polgármester, a gála kapcsán.

“Díjazottjaink a szomszédaink. Ugyanarra a piacra járunk, talán találkozunk a közeli játszótéren, és ugyanannál a péknél vásárolunk. Közülünk jönnek vagy jöttek, és végül mindenki közül kiemelkednek. Világszínvonalú, sőt világelső teljesítményt nyújtottak hivatásukban, legyen szó sportról, oktatásról, zeneszerzésről vagy előadóművészetről.” – áll a közleményben. Nem is tudunk vitatkozni az állítással, végigtekintve a díjazottakon: A képviselőtestület a II. Kerület Díszpolgára kitüntető címet adományozta

Bródy János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes zeneszerzőnek, szövegírónak és Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok kardvívónak.

Emellett, a polgárok javaslata alapján a II. Kerület Posztumusz Díszpolgára kitüntető címet adományozta

Garas Dezső, Kossuth-díjas színművésznek,

rendezőnek, a Halhatatlanok Társulata örökös tagjának. A díjat Garas Dániel, Garas Dezső fia vette át. A rendezvényen még több más emlékérmet is átadtak.

 

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!