Borított az uniós politikus – Orbán ismét átverte a választóit!

Orbán Viktor megint hülyének nézett itthon mindenkit, mivel szöges ellentétét csinálta Brüsszelben, mint ami ellen itthon tiltakozott! 

Egy, a miniszterelnöknek tulajdonított kijelentéssel kezdi nyílt levelét Ujhelyi István, mely remekül mutatja be az Orbáni kettős politizálást: “Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem amit csinálok”.

Az EP-képviselő közösségi oldalán megosztott bejegyzésében kiemeli, hogy Orbánnak ismét sikerült szintet lépnie azzal, hogy teljesen más véleményt fogalmazott meg Brüsszelben és mást saját választóinak a köztévében,

most azonban a sikamlós kétkulacsosság mellett konkrét hazugságon érhető a kormányfő!

Jövőhéten készül elfogadni a Fidesz-KDNP többség azt az Európa-ellenes országgyűlési határozatot, mellyel majd zsarolni kívánják az uniót. A határozatban az Európai Parlament feloszlatását és az uniós szerződésekből az „egyre szorosabb egységre” való törekvés törlését fogalmazták meg.

Ehhez képest Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Tanács (EiT) eheti ülésen egészen más álláspontot képviselt, sőt, a csúcstalálkozót lezáró dokumentumot maga is aláírta, vagyis egyetértett az abban foglaltakkal. Ebben többek között az szerepel, hogy az EiT „tudomásul veszi a konferencia eredményeiről szóló, a három társelnöknek benyújtott jelentésben szereplő javaslatokat”, az azt követő intézkedésekről pedig tájékoztatják a polgárokat. Ez utóbbi tájékoztatás bizonyosan nem történt és nyilván nem is fog megtörténni: a kormányzat ugyanis hazudik a konferencia megállapításairól.

Orbán tehát szép csendben elfogadta és tudomásul vette azt az európai jelentést, mely egészen más megállapításokat tett, mint amilyeneket „magyar álláspontként” a kormánypártok határozatba foglalnának.

A zárójelentésben éppen, hogy nem az Európai Parlament feloszlatása, hanem jogköreinek megerősítése mellett foglaltak állást, például a jogalkotási kezdeményezési jog megadásával. Ezt az Európai Tanács záródokumentuma szerint Orbán Viktor is aláírta!
Ugyancsak meglepő, de Orbán azt is aláírta, hogy szorosabb együttműködésre van szükség az unión belül, ez pedig ellentétes azzal a határozattal, melyet a Fidesz-KDNP itthon készül elfogadni!

“A magyar kormánypártok tehát tudatosan hazug tételeket akarnak országgyűlési határozatba foglalni, Orbán Viktor pedig az Európai Tanács ülésén – ha így tetszik – egyáltalán nem védte meg a „magyar álláspontot”, nem jelezte tiltakozását az Európa Jövőjéről szóló konferencia kapcsán elfogadott és tudomásul vett zárójelentés megállapításai kapcsán és nem jelezte, hogy a magyar kormánynak – ahogyan oly sok más ügyben – most is teljesen ellentétes álláspontja van, mint Európa többségének” – írja nyílt levelében Ujhelyi, aki szerint ha a kormányfőnek kifogása van az uniós állásponttal szemben, akkor ott kellett volna tiltakoznia, nem pedig itthon vernie a mellét és országgyűlési határozatokat elfogadtatnia a kormánypárti többséggel.

Orbán azonban a nyílt lapok helyett elhallgatja az igazságot a magyar nyilvánosság előtt!

A szocialista EP-képviselő hozzáteszi: reméli, hogy nem csak Navracsics Tibor, de mások is el fognak gondolkozni a Fidesz-KDNP padsoraiban, hogy meg lehet-e szavazni ezt a hazug és károsan Európa-ellenes határozatot!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!