Orbánék elfordították a fejüket – Beintettek a bajbajutott magyaroknak!

A Tungsram-cégcsoport idén közel 1800 embert kénytelen elbocsátani a válság miatt, és bár a kormány azt állítja minden segítséget megad az elbocsátásban érintett dolgozóknak, ez a tettekben kevésbé mutatkozik meg.

A probléma megoldására az Európai Unió több millió euró támogatást biztosítana az Európai Globalizációs Alapból, ehhez a magyar államnak mindössze a támogatási projekt tizenöt százalékát kellene finanszíroznia,

Orbánék azonban közönyösen elfordították a fejüket, egy centet sem kérnek az uniótól.

Az alap biztosítaná az érintett munkavállalók átképzését, bérkiegészítését, vagy akár önálló vállalkozásuk elindításának támogatását is, de ennek elérésére egyedül a magyar kormánynak van lehetősége, akik azonban nem kérnek a segítségből!

Az ügy érdekében az MSZP javaslatot tett a kormánynak, hogy vegyék igénybe a kínálkozó lehetőséget, azonban az érintettektől csak elutasító választ kapott az ellenzéki párt.

“Legyen tehát világos: a kormánynak lehetősége lenne több millió eurónyi uniós támogatást lehívni a tömegesen elbocsátott dolgozók közvetlen megsegítésére, azonban nem hajlandóak lehajolni a brüsszeli mentőövért. “ – írja közleményében az MSZP, majd hozzáteszik, hogy végtelenül szomorúnak tartják, hogy a magát családbarátnak nevező kormány ennyire érzéketlen a bajba kerülő családokkal.

“Igaz ugyanakkor, hogy nehezen várható más magatartás egy olyan kormányzattól, amely a tehetősek jogos és kiemeltebb közteherviseléséről beszél válság idején, de a kormánypártok kegyéből gazdagodó uraságoktól és vagyonhalmozóktól már egy fillér extravállalást nem szed be.” – áll a párt közösségi oldalán megjelent bejegyzésében.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!