Rossz hír az autósoknak – Szigorítás jön a kutakon!

Június 24-én, pénteken lép életbe az a szigorítás, melynek révén még jobban korlátozzák a hatósági áron vásárolható üzemanyag mennyiségét – számolt be róla a Portfolio.

A lap értesülései szerint a mai naptól kezdve a MOL kutakon változás lép életbe, így az eddigi 100 literes üzemanyagvásárlási korlát a felére esik vissza,

tehát a jövőben már csak 50 litert lehet tankolni a magyar rendszámú járművekbe a 480 forintos hatósági áron!

Abban az esetben, ha valaki egyszerre tankol a gépjárművébe és kannába is, akkor mindkét tankolást a piaci áron számolják el a kutak, ami benzin esetében 779 forintot jelent, míg gázolaj esetében 833 forintot.

A lapnak nyilatkozó üzemanyagszakértő pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a következő hetekben komoly ellátási problémák is felléphetnek, így előfordulhat, hogy nem mindig lehet majd mindenféle üzemanyagot vásárolni a magyarországi kutakon.

“Az olajtársaság mostani lépése arra utal, hogy a nyári nagyobb forgalom miatti magasabb üzemanyag-kereslet okozta egyre nehezebb helyzetet igyekszik kezelni” – véli a lap, amely szerint az sem kizárt, hogy súlyosbodik a helyzet ami pedig további lépéseket/korlátozásokat fog eredményezni.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!