Kiderült az igazság – Jelentős megszorításra készül a kormány!

Bár az elmúlt hetekben a kormány tagjai folyamatosan azt ismételgették, hogy nem készülnek megszorításokra, a jövő évi költségvetési tervezet megbuktatta a kijelentésüket.

Az MSZP a közösségi oldalára kitett bejegyzésében kiemeli, hogy szerintük egyértelműen látszik, hogy Orbánék mennyivel kevesebbet készülnek költeni majd 2023-ban a jóléti kiadásokra, mint például ők 2010-ben a gazdasági világválság idején.

“Ez nem más, mint megszorítás!”

– véli az ellenzéki párt, majd felsorolják:

  • Az MSZP kormány oktatásra 2010-ben a GDP 5,49 százalékát költötte, ezzel szemben Orbánék jövőre már csak a GDP 3,47 százalékát tervezik erre fordítani.
  • Egészségügyre is kevesebbet szánnak, 2010-ben a GDP 4,55 százalékát fordította a szocialista kormány erre az ágazatra, jövőre már csak a GDP 3,9 százaléka jut rá;
  • nyugdíjellátásra pedig a 2010-es 10,45 százalék helyett, már csak a GDP 7,15 százalékát tervezik be a költségvetésbe.

Az ellenzéki párt minden egyéb jóléti kiadással együtt kiszámolta, hogy míg 2010-ben ezeknek az aránya összesen 31,1 százalék volt, idén 24,6 százalék,

jövőre pedig már csak 23,6 százalék jut erre a területre!

“Teljesen világosan látszódik: a 2023-as évi költségvetési tervezet vesztesei egyértelműen a nyugdíjasok, az oktatás és az egészségügy területe. Ezzel egyszerre sújtják az időseket és a fiatalokat egyaránt” – áll az MSZP közleményében.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!