Amerika bekeményít: pokollá fogják tenni Orbán életét!

Pokollá teheti Orbán Viktor életét az Egyesült Államok leendő magyarországi nagykövete – az ígéretei alapján legalábbis erre számíthatunk.

Kőkemény csatákra számíthat Orbán Viktor, ha az USA új budapesti nagykövete elfoglalja a hivatalát. David Pressman a Népszava és a hvg.hu információi szerint a szenátus külügyi bizottsága előtt tartott meghallgatásán kijelentette:

a magyar kormány orosz befolyás alatt áll, amivel meg kell küzdeni.

Hogy ezt megtehessük, a legmagasabb magyar kormányzati körök előtt nyíltan hangot kell adnunk aggodalmainknak – jelentette ki David Pressman. Az USA leendő budapesti nagykövete szerint a valóságot megszépítő kijelentés, hogy Magyarországon hanyatlik a demokrácia, mivel

a sajtószabadság leépítése és az igazságszolgáltatás befolyásolása szándékosan hozott tudatos döntés.

Pressman a lehető legteljesebb amerikai segítséget ígérte a magyarországi civil szervezeteknek, akiket a Fidesz-kormány megpróbál kizárni a demokratikus folyamatokból.

Erre – mármint a civilekkel való összefogásra – egyébként a nagykövetjelölt többször is visszatért, amivel egyértelművé tette, hogy

Amerika a civilek támogatásával szállna szembe a Fidesz-kormánnyal.

Ha pedig ehhez még azt is hozzávesszük, hogy Pressman szerint szükséges a korrupcióval kapcsolatos kérdésekkel való szembenézés is, akkor kijelenthető:  nehéz időszak vár Orbán Viktorra, amennyiben a diplomata valóban ebben a szellemben kezd dolgozni Budapesten.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!