Rosszabbul élünk mint négy éve – A többség megszenvedi Orbánék rossz döntéseit!

Fotó: Népszava

Elszabadultak az árak az országban, ezt pedig pártállástól függetlenül mindenki érzi; egy most megjelent felmérés pedig azt is bebizonyította, hogy ez a negatív folyamat már az orosz-ukrán háború előtt elkezdődött.

A Népszava a Cetelem Bank friss fogyasztói felmérésére hivatkozva arról számolt be, hogy

a magyarok 95 százaléka már tavaly novemberben érzékelte az egyre gyorsuló inflációt,

ez tehát megbuktatja a kormány azon állítását, hogy az egyre emelkedő árak a háborúnak köszönhető.

A felmérésben résztvevők szinte egyáltalán nem kapcsolták össze az infláció emelkedését a háborúval, tehát nem nevezhető általános vélekedésnek, hogy az elszabaduló árakat az Ukrajnában dúló háború okozza.

Az is kiderült, hogy a folyamatosan emelkedő árak miatt már a válaszadók négyötöde kényszerült arra, hogy

a megvásárolandó élelmiszereken és higiéniai termékeken spóroljon

– ilyen pedig az Orbánék által erősen kritizált MSZP-s időszakban sosem fordult elő, még a gazdasági világválság idején sem!

A felmérésben résztvevők 65 százalékát érintette negatívan az infláció, ezen belül pedig 15 százalék mondta azt, hogy számukra ez komoly gondot jelent, illetve a résztvevők 10 százaléka mondta azt, hogy őket egyáltalán nem, vagy csak kis mértékben befolyásolta az árak folyamatos emelkedése.

A kormány pedig adócsökkentés és béremelés helyett inkább megszorító intézkedéseket vezetett be, extraprofitot szed be melyet így vagy úgy, de a vásárlók/fogyasztók fognak megfizetni.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!