Nem csak főispán lesz itt, hanem kuss mindenkinek!

Döbbenetes, az az előterjesztés, ami a Parlament honlapjára került ki, és többek között a képviselők vagyonnyilatkozat tételi kötelezettségét szabályozza.

Önmagában a szabályozás újragondolásával nem lenne semmi probléma, hiszen mindenki tudja, hogy a mostani rendszer semmire sem jó, mindenki úgy hazudhat ahogy akar, annak semmilyen következménye nem lesz. Annyit lehetett belőle csak megtudni, hogy ki mit vallott be, és ha valaki ettől eltérő dolgot derített ki, akkor a fejére lehetett olvasni, ő pedig három tollvonással kijavította. Az új szabályozásban azonban

már nem is kell bevallania a képviselőknek az ingatlanokat!

Az itt található irat 18. oldalától kezdődik, hogy mit is kell kötelezően tartalmaznia a vagyonbevallásnak, van benne bevallott jövedelem, gazdaság társaságban való részesedés, természetbeni juttatás, de sem az ingatlanokat, sem a megtakarításokat, sem az ingóságokat nem kell ezentúl felsorolni! Még ezzel sem lenne baj önmagában, hogyha ehhez automatikusan hozzácsatolnának mindent a képviselőről, ami közhiteles nyilvántartásban szerepel, így biztos senki nem felejtené el bevallani a nyaralóját, vagy éppen negyedik ingatlanát!

Lehetünk elfoglalva mi a vármegyékkel, meg a főispánokkal, a lényegről pedig megint nem szól senki egy mukkot sem, hogy tudniillik, a nyilvánosság kapott megint egy döfést a szívébe.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!