Újabb botrányos ügyről rántotta le a leplet az ellenzéki politikus!

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a közösségi oldalán mutatott be egy újabb esetet, melyben az állam ismét felháborító módon bánt az adófizetők pénzével!

Az ellenzéki politikus korábban a kínai lélegeztetőgépek kapcsán is felhívta a figyelmet arra, hogy az állami közbeszerzés révén drágábban jutottunk hozzá a készülékekhez, mint amennyiért azt más forrásból beszerezhették volna.

Hadházy most hasonló botrányos vásárlásra derített fényt, melyben most a Magyar Posta az érintett.

“A Magyar Posta bruttó 767 ezer (!) forint/db áron vett 1200+500 elektromos kerékpárt a Neuzer Kft-től összesen bruttó 1.3 milliárd forintért”

írja a politikus, aki szerint minimális utánajárással nagyjából féláron is beszerezhetőek lettek volna a hasonló tudású és minőségű kerékpárok az áruházakban, webshopokban. “Persze nem csoda, hogy drága, hiszen jó szokás szerint a “LEGJOBB AJÁNLATOT” EGYETLEN AJÁNLATBÓL “VÁLASZTOTTÁK” KI” – teszi hozzá.

Véleménye szerint az irreálisan magas ár azzal sem magyarázható, hogy a kerékpárok egyedi színezéssel, feliratozással és három csomagtartóval lettek megrendelve, ugyanis a webshopokban található árak egyetlen kerékpárra érvényesek, de ilyen nagy megrendelés esetén jelentős kedvezményeket szoktak adni.

“Úgy tűnik, a magyar állam sajátos közgazdasági logikával dolgozik: ha sokat vesz valakitől, annak sokkal drágábbnak kell lennie” – összegzi Hadházy, majd kiemeli, hogy az összehasonlításnál azt is figyelembe kell venni, hogy a közbeszerzés ára tavaly augusztusi, tehát még a nagy forint romlás előtti.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!