Orbán kiadta a parancsot – Lehetetlen feladat elé állította a miniszterét!

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Hatalmas lehet a pénzügyi válság, ugyanis a magyar kormány olyan lépéseket készül tenni, mely egyértelműen ezt mutatják.

A magyar kormány korábban teljesen elzárkózott attól, hogy bármiféle kompromisszumos megoldást kössön Brüsszellel annak érdekében, hogy Magyarország is hozzáférhessen a helyreállítási alaphoz,

most azonban Orbán kiadta a parancsot Navracsics Tibornak, hogy oldja meg a régóta húzódó patthelyzetet

– közölte az atv.hu.

Az uniós forrásokért felelős miniszter az elmúlt napokban több uniós biztossal is tárgyalt, köztük Johannes Hahn költségvetési biztossal és Vera Jourovával, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős biztosával.

A kilenc uniós biztossal való tárgyalást annak érdekében hozta tető alá Navracsics, hogy a magyar kormány hozzáférhessen végre a helyreállítási alap több ezer milliárdos forrásához, melyre egyre égetőbb szüksége lenne az országnak. Ehhez azonban olyan kompromisszumokat kell kötniük Orbánéknak, melyekről eddig hallani sem akartak, ugyanis a forrásokat jelenleg azért tartja vissza az unió,

mert véleményük szerint hatalmas a korrupciós kockázat Magyarországon.

Ennek egyik megoldása lenne, hogy Orbánék csatlakoznak az Európai Ügyészséghez, melyről egyelőre hallani sem akarnak, azonban ha Brüsszel kitart korábbi álláspontja mellett, akkor ez a lépés elkerülhetetlen lesz! A tárgyalások részletei egyelőre nem ismertek, de az uniós forrásokért felelős miniszter bizakodó, reméli, hogy még idén sikerül megállapodni a helyreállítási alapból származó források hozzáféréséről.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!