Rengeteg embert fognak kirúgni Orbánék – megbánják majd, hogy rájuk szavaztak

A Népszava szúrti ki elrejtve a jövő évi költségvetésben azt a 30 milliárdos spórolást, amit „a központi költségvetésből finanszírozott szervezeteknél végrehajtandó létszámleépítésekből” akarnak finanszírozni.

– Egyre több jelzést kapunk arról, hogy a komoly leépítést terveznek a kormányhivatalokban, amelyekben több mint 37 ezren dolgoznak – mondta a Népszavának a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Boros Péterné. De nem csak őket, hanem bármelyik állami hivatal, minisztérium vagy háttérintézmény dolgozóit fenyegeti az elbocsájtás réme. Számításaink szerint

legalább 3 ezer embert akar kirúgni az Orbán-kormány!

Mindez könnyen visszaszámolható abból a 30 milliárd forintból és az átlag jövedelemből, amit meg szeretnének spórolni. Mindez annak fényében érdekes, hogy a kormányhivatalokban inkább létszámbővülés volt tapaszalható az elmúlt években, és nem a szakmai tudás, inkább a pártszimpátia tűnt prioritásnak a felvételi eljárásnál. A mostani kirúgásokat természetesen megpróbálják bürokrácia csökkentésként eladni, ami önmagában nevetséges, ha csak a dolgozói létszámot faragják le,  és mellette nem nyúlnak az emberek bürokratikus terheihez, ugyanannyi nyűggel fog járni minden ügyintézés.

A járási és megyei kormányhivatalokból a Népszavához érkező üzenetek alapján azonban a minisztériumok költségvetésének tíz százalékos lefaragása elsősorban nem az egyre inkább gyarapodó központi minisztériumi apparátus létszámának csökkentését, sokkal inkább a vidéki hivatalok és intézmények munkatársainak elbocsájtását jelentheti. Tehát,

marad a vízfej, a melósoknak meg utilaput kötnek a lábára!

Csak hogy lássuk, mit is jelent a bürokrácia csökkentés a Fidesznél, a Miniszterelnökségen 2010-ben még csak 93-an dolgoztak, 2021-ben azonban már 1281, idén pedig 1872 a foglalkoztatottak létszáma.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!