Orbán erre nem számított – Több tucat EP-képviselő ment neki!

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor eddig próbált gáncsoskodni az Oroszországot érintő szankciók kapcsán, most azonban több tucat EP-képviselő is levélben kéri, hogy álljon végre jó oldalra.

Összesen 44 EP-képviselő, köztük néppárti politikusok is aláírták azt a levelet, melyben Orbán Viktort arra kérik, hogy ne az ukránok élete árán akarja megvalósítani saját politikai érdekeit – számolt be róla a Szabad Európa.

“Arra kérünk, hogy állj a történelem jó oldalára a magyar emberekkel együtt, akik egyértelműen szolidárisak Ukrajnával. Arra kérünk, hogy viselkedj valódi európaiként”

– áll a levélben.

Az európai politikusok nem értik, miért lassította a magyar miniszterelnök az orosz kormány elleni hatodik szankciós csomagot, még aztán is, hogy megkapta az olajembargó alóli felmentést. Levelükben kiemelik, hogy mikor a demokratikus világ egységesen kiáll Ukrajna és az ukrán nép mellett, akkor tegyen így Orbán és kormánya is, ne próbálják meg gyengíteni az uniós egységet.

A lap kiemeli továbbá azt is, hogy az EP-képviselők mélységesen csalódtak Orbánban, ugyanis jelenleg azt látják, hogy neki a gazdasági előnyök és személyes politikai érdekei fontosabbak az ukránok életénél.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!