Demens vénember a pulpituson: már a Fidesznek is kellemetlen volt amit művelt (+videó)

Némileg akadozó beszéddel, teljes zavarodottságról tanúbizonyságot téve fullassztotta tragikomédiába Jakab Istán, az országgyűlés fideszes alelnöke a Szabó Tímea mentelmi jogáról szóló határozathozatalt. Érdemes megnézni a videót, kik is vezetik ma az országot.

Az Országgyűlés szerdán minden eddigi gyakorlattal ellentétben felfüggesztette Szabó Tímea mentelmi jogát egy olyan magánvádas ügyben, amelyben a Mentelmi bizottság ennek éppen ellenkezőjét javasolta. Magánvádas ügyben eddig soha nem vontak meg mentelmi jogot. A határozathozatal pedig az egész ügyhoz méltó bohózatba fulladt, köszönhetően az aggkori elbutulással vagy éppen mással küzdő Jakab Istvánnak.

“Tisztelt Országgyűlés, most a határozathozatal következtetik(sic!) – adta meg a felütést a levezető elnök az útelágazódáshoz hasonlóan nehéz szó kimondásával. Aztán jött a határozathozatal, aminek értelmezése már meghaladta Jakab képességeit: “az országgyűlés 118 igen szavazattal, 49  nem ellenében, 1 tartózkodás mellett

Szabó Tímea mentelmi jogát felfüggesztette, bocsánat, nem függesztette fel!”

Jakab érzete, hogy baj van, itt határozottan kell a jegyzőkönyv részére bemondani a határozatot, így bele is fogott, és másodjára is elismételte hibásan, hogy a mentelmi jogot az országgyűlés nem függesztette fel. A képviselők értetlenül néztek a padsorokban, majd az ellenzkből páran elkezdtek tapsolni, hiszen az elnök hirdeti ki a határozatot, amely most Szabó mellett szólt, a szavazás eredménye ellenére.

Majd hallatszik a felvételen, hogy a jegyzők súgnak a levezető elnöknek, hogy felfüggszteés történt, ezrt újra belefog Jakab: “Ismételten bejelentem, tehát 118 igen szavazattal, 49  nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett

Szabó Tímea országgyűlési képviselő szavazati jogát felfüggesztette.”

A padsorokból most már hangos röhögés hallatszik, ugyanis szó sem volt szavazati jog felfüggesztéséről! Ez már a Fidesznek is sok volt, és ügyrendben Latorczai János kért szót, aki bár megjegyezte, hogy nem bírálni akarja Jakabot, de aztán mégis odavágott neki:

“egy határozatot ki kell tudni hirdetni, és a határozatban pedig a helyzetet kell ténylegesen megállapítani!”

Ezért kérte Latorczai Jakabot, hogy jelentse be érvényesen a határozatot. Ami ezután történt, az már mindenen túlment, mert miután a jegyzők felhívták a figyelmét a hibára, újra karta szavaztatni az egész országgyűlést, miközben maga a szavazás érvényes volt! Ekkor már többeknél elszakadt a cérna, valaki közvetlenül oda is ment Jakab Istvánhoz, hogy elmagyarázza, mi a helyzet, de őt egy hanyag “Tudom én” beszólással elküldte. Balla György is szót kért ezután a Fideszből, aki szájbarágósan elmagyarázta Jakabnak, mi is a helyzet, és mit kell csinálnia, így negyedjére sikerült a jegyzőkönyv részére is rögzíteni a parlamentben történteket. Nézzék végig, érdemes:

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!