Elismerte a kormány, hogy hazudtak – Rengeteg embert vertek át!

Budapest, 2015. március 23. Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. március 23-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az infláció és a forint folyamatos gyengülése miatt szükségessé vált az év közbeni nyugdíjemelés, hogy az valamennyire értékálló tudjon maradni, csakhogy a kormány által korábban beígért emelés elmaradt!

A Portfolio kiemeli, hogy erre a hónapra ígérte a kormány az év közbeni nyugdíjkorrekciót, azt azonban most Tállai András pénzügyminisztériumi államtitkár az MSZP felszólalására reagálva elismerte, hogy

majd csak júliusban adják oda a júniusra ígért emelést a nyugdíjasoknak.

Az államtitkár hozzátette továbbá azt is, hogy szeptemberben újra megvizsgálják majd a helyzetet, hogy az infláció brutális emelkedése miatt szükség lesz-e újabb kiegészítést adni.

Az évközi nyugdíjemelés 3,9 százalékos lesz, amit a tervezettnél magasabb infláció miatt kell a kormánynak kifizetnie, azonban a lap megjegyzi, hogy ezzel együtt is “csak” 8,9 százalékos lesz idén a nyugdíjemelés, miközben a kormány is 10 százalék körüli pénzromlással kalkulál, tehát novemberben újabb korrekcióra lesz szükség, hogy az Orbán-kormány rossz gazdaságpolitikája ellenére is értékállók maradhassanak a nyugdíjak.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!