Bajban van a kormány – Korábbi kijelentéseiket kérhetik rajtuk számon az emberek!

Forrás: Orbán Viktor - Facebook

Az már korábban kiderült, hogy az Orbán-kormány minden erőfeszítése ellenére a magyar társadalom továbbra is kitart az Európai Unió mellett, most pedig az is egyértelművé vált, hogy a forintot is szívesen leváltanák az emberek!

Bár korábban a Fidesz is elhivatott támogatója volt az euró bevezetésének, ahogy hatalomra kerültek elvetették ennek ötletét, hiszen jelenleg a forint tudatos gyengítésével is nyerészkedni tudnak a magyarok kárára!

Pedig a Fidesz még ellenzékben abban látta a gazdasági válság megoldását, hogy adócsökkentést és az euró bevezetését javasolta.

Most súlyosabb a helyzet, mint 2008-ban volt, a nagyobbik kormánypárti frakció mégsem tesz lépéseket egyik megvalósítására sem!

A lakosság azonban támogatná az euró bevezetését, ez derül ki az Európai Bizottság Eurobarometer gyorsjelentéséből; eszerint a magyarok 69 százaléka szívesen lecserélné a forintot az uniós fizetőeszközre!

A felmérést még április 20-29 között végezték azokban az uniós tagállamokban, ahol még nem vezették be az eurót, vagy nincs a kimaradásuk szerződésben rögzítve.

A hét országban (Bulgária, Csehország, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Románia és Svédország) végzett felmérés szerint, a válaszadók 60 százaléka támogatná az euró bevezetését. Az EU-s fizetőeszközre való átállást leginkább a románok támogatják (77 százalék), őket követik a magyarok (69 százalék), a legkevésbé pedig Bulgária és Csehország (44 százalék) lakosai várják az átállást – számolt be róla a 444.hu.

A lap kiemeli azt is, hogy a magyar válaszadóknak csupán 23 százaléka véli úgy, hogy az ország felkészült már az uniós valuta bevezetésére, ennek ellenére mégis 36 százalék szeretné, ha mihamarabb felváltaná az euró a forintot; jelenleg azonban tervben sincs a magyar fizetőeszköz lecserélése!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!