Védhetetlen álláspont – Orbánék ezzel még a saját szavazóikat is magukra haragíthatják!

Abszurd példával próbálta megvédeni Fürjes Balázs államtitkár Orbán Viktor tervezett 2 millió forintos fizetésemelését a Parlamentben!

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke tette fel azt a kérdést, hogy mi a fontosabb:

Az, hogy Orbán Viktor fizetése havi 1,5 millióról 3,5 millióra emelkedjen, vagy, hogy a pedagógusok végre tisztes megélhetést biztosító fizetést kapjanak?

A válasz szinte mindenki számára egyértelmű, Fürjes Balázs azonban mégis amellett érvelt, hogy a miniszterelnök fizetésemelése szükséges, ugyanis Orbán jelenlegi fizetése az osztrák kancellár fizetésétől jócskán elmarad.

A szocialista politikus szerint azonban ha Ausztriát vesszük alapul, akkor ne csak a miniszterelnök fizetését, de a pedagógusokét is vizsgáljuk meg. Az összehasonlításból kiderül, hogy egy osztrák tanár egy magyarországi tanár fizetésének 5-6-szorosát keresi meg havonta!

“Ne az legyen már egy megélhetési válságban lévő ország legnagyobb baja, hogy Orbán a 1,5 milliós fizetéséből nem fogja tudni kifizetni a megemelt repülőjegyárakat!

(Ráadásul neki nem is kell repülőjegyet vennie, hiszen a barátai a nekik juttatott közpénzből már vettek repülőt, amit előszeretettel használ is, ha focimeccsre kell menni.)” – írja bejegyzésében Tóth Bertalan, aki kezdeményezte, hogy ha a Fidesz mindenképpen emelni akarja a miniszterelnök fizetését, akkor azt úgy tegye, hogy az a pedagógusok fizetésemelését is jelentse!

A 61 oldalas törvényjavaslatban az szerepel, hogy a miniszterelnököt és az Országgyűlés elnökét azonos díjazásban kell részesíteni, a törvényhozóknak azonban az eszükbe se jutott, hogy ne Orbán fizetését emeljék meg 2 millióval, hanem Kövér Lászlóét csökkentsék!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!