Titokban csapdát készítenek Orbánnak a tanárok: ez közelebb hozhatja a Fidesz bukását!

A Fidesz láthatóan lenézi a pedagógusokat, mégis lehet, hogy ők indítják el azt a lavinát, ami elhozhatja a Fidesz bukását. A tanárok egy kivédhetetlen csapdát állítanak Orbánnak.

Úgy tűnik, a tanárok kerülnek az ellenállás első vonalába a Fidesz-kormánnyal szemben. Miután Orbánék törvénnyel tiltották meg, hogy a pedagógusok sztrájkolhassanak, majd közölték, hogy a fizetésemelésről 2023-ig beszélni sem hajlandóak,

a tanárok csapdát készítenek Orbánnak: titokban tömegesen helyezik letétbe a felmondásaikat.

Az akciót a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szervezi. A felmondásokat közjegyző jelenlétében helyezik letétbe, a folyamat pedig abszolút titkos. A szakszervezet szerint a felmondásokat akkor adják be, ha elegendő összegyűlik a nyomásgyakorláshoz. A G7 információi szerint

már az első héten több mint száz pedagógus jelezte, hogy otthagyják a tanári pályát,

ha nem rendeződik a helyzet. Komjáthy Anna, a PDSZ választmányi elnöke a Szabad Európának azt mondta: a fiatal pedagógusok könnyebben mozdulnak, van olyan intézmény, ahol egyáltalán nincs negyven év alatti pedagógus.

Márpedig minél kevesebb tanár lesz a pályán, egyre nagyobb kényszer nehezedik majd Orbánékra, hogy megállapodjanak azokkal, akik még hajlandóak tanítani.

ha ősszel tömeges tanárhiány lesz és nem nyitnak ki az iskolák, az nagy bajba sodorhatja a Fidesz-kormányt.

Orbánék előtt szeptemberben két út áll majd: vagy gyorsan megállapodnak a tanárokkal, vagy egy olyan bizonytalan kimenetelű válsághelyzettel kell szembenézniük, ami közelebb hozhatja a Fidesz bukását. A tanárok elszántsága egyébként már most is fejfájást okoz a kormánynak, hiszen a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium 58 pedagógusa az intézmény Facebook-oldalán jelentette be, hogy polgári ellenállásba kezdenek. Ennek részleteiről a cikkünk végén található írásunkban olvashat.

Fellobbant a szikra: polgári ellenállás indult, elmaradhat az érettségi?

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!