Kimondták: agyvérzést okozhat a kisbabáknak, hogy a Fidesz másik kórházba viteti őket!

Óriási kockázatot jelent, hogy a Fidesz-kormány egyik kórházból a másikba küldözgeti a kismamákat, illetve a koraszülötteket és újszülötteket. Egy egészségügyi szakértő szerint a fejletlen idegrendszerű kisbabáknak már egy fékezés is agyvérzést okozhat. Kérdés, hogy ez érdekli-e a fideszes döntéshozókat.

Nemcsak a neurológiai, a STROKE és a szülészeti ellátás akadályozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban, hanem a koraszülött, illetve az újszülött intenzív terápiás ellátás is – derül ki Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő legújabb Facebook-bejegyzéséből. A szakember szerint ez azt jelenti, hogy a Szolnoki Kórháztól 30 percre lévő Ceglédi Toldy Ferenc Kórházból a koraszülötteket, illetve újszülötteket jobb esetben a több mint kétszer akkor távolságra eső kijelölt budapesti kórházak valamelyikébe, rosszabb esetben Debrecenbe kell szállítani. Márpedig ez rendkívül kockázatos, mivel

a koraszülöttek szállítása során már egy fékezés vagy gyorsítás is agyvérzést okozhat a babának!

0609 VKunetz poszt

Kunetz Zsombor világosan leírja: a koraszülöttek rendkívül érzékenyek és az ér-, idegrendszeri fejletlenségük miatt a kisebb traumák is agyvérzést okozhatnak náluk.

Majd így folytatja: „Ráadásul egy ekkora központ kiesésével

kérdéses, hogy odaérnek-e a koraszülött-mentők időben,

hiszen így a feladatok száma is megnő. Posztja végén az egészségügyi szakértő egy 2006-os törvényt idézve emlékeztet, hogy az egészségügyi szakellátási felelősség: az államnak az a kötelezettsége, hogy gondoskodjon a kötelező egészségbiztosítás egészségügyi szolgáltatásaira jogosultak ellátásáról.

Azt pedig már mi kérdezzük, hogy

ha egy kisbabának vagy kismamának a szállítás során baja esik, melyik fideszes politikus vállalja a felelősséget?

A mostani helyzetben ugyanis csak a szerencsén múlik, hogy az egyik kórházból a másikba küldött anyukának vagy kisbabának szüksége lesz-e olyan ellátásra, amit egy mentőautóban nem tudnak elvégezni.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!