Orbánék már nem tudják titkolni: dominóként omlik össze a kórházi ellátás az országban!

Képünk illusztráció, nem a cikkben szereplő személy látható rajta

Úgy tűnik, elérte a kritikus pontot az egészségügy helyzete: dominóként omlik össze a kórházi ellátás az országban, egymás után zárnak be a különböző osztályok. A Fidesz azt akarja, hogy az emberekben ne álljon össze a tragikus kép, de akkora a baj, hogy ezt már nem lehet titkolni.

Mohácson már nem szülhetnek a kismamák, Pécsre küldik őket, ami 50 kilométeres utazást jelent. Szolnokon a Hetényi Géza Kórházban csak hétfőn és szerdán lehet szülni, a többi napokon a több mint száz kilométerre lévő Debrecenbe vagy Budapestre küldik a szülés előtt álló nőket. A Magyar Narancs értesülése szerint Karcagon is

brutális a kórházi helyzet: keresnek aneszteziológia és intenzív terápiás, belgyógyász, csecsemő- és gyermekgyógyász, fül-orr-gégész, infektológus, kardiológiai rehabilitációs, kardiológiai, mozgásszervi rehabilitációs, neurológus, oxyológia és sürgősségi orvostan, pszichiátriai, radiológiai, szemész, szülész-nőgyógyász, traumatológus szakorvost.

És a sornak még nincs vége: a kórház boncmestert, gyógytornászt, gyógymasszőrt, műtős szakasszisztenst és szakácsot is keres. Lukács László György, Karcag jobbikos országgyűlési képviselője, egészségügyi szakpolitikus elmondta: a kórházban mér régóta nincs rendesen működő gyermekosztály, szemészet, fül-orr-gégészet. Ezek az osztályok évek alatt szűntek meg. A Pesti Bulvár úgy értesült:

A szolnoki ellenzék delegációt akar küldeni az egészségügyért felelős államtitkárhoz, hogy megszüntessék a botrányos kórházi állapotokat.

Úgy tudjuk, a szolnoki ellenzék azt reméli, hogy a város fideszes polgármestere és országgyűlési képviselője is csatlakozik hozzájuk, hiszen a helyzet megoldása nem pártszimpátia kérdése: nekik elsősorban a szolnoki kismamák és gyermekeik érdekeit kell képviselniük.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!