Lemond a Jobbik elnöki posztjáról Jakab Péter

Lemond a Jobbik elnöki posztjáról Jakab Péter

– jelentette be a politikus a Facebook-oldalán.

A Jobbik rendkívüli választmányát nemrégiben hívták össze, miután elmérgesedett a viszony Jakab jobbkeze, Molnár Enikő és a Jobbik több elnökségi tagja között. A botrány azután robbant ki, hogy Potocskáné Kőrösi Anita, a párt alelnöke sajtóhírek szerint kitiltatta Molnárt az elnökségi ülésekről, miután az megpróbálta kirúgni a Jobbik kommunikációs igazgatóját. Jakab ezután korrupciós ügyekkel vádolta meg Potocskánét, és feljelentést tett ellene a rendőrségen. Ezt követően hívták össze a Jobbik rendkívüli választmányát, hogy Jakab elmozdításáról szavazzanak.

A lemondó pártelnök most azt írta:

A Jobbik tagsága több mint 70 százalékos többséggel választott meg a párt elnökének május 7-én. Hiába. Mára világossá vált, hogy az új elnökség nem kívánja a tagság útját járni, a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítják számomra a többséget, vagyis kivették a kezemből a Jobbik irányítását. Ahhoz, hogy a mozgalom tovább tudjon működni, olyan elnökre van szükség, akivel az elnökség együtt tud dolgozni. Velem nem tud, ezért a mai nappal lemondok a Jobbik elnöki tisztségéről. A Fidesszel bármikor megküzdök, de a Jobbikkal nem harcolok.

Jakab köszönetét fejezte ki Szabó Gábor, Z. Kárpát Dániel és Dr. Lukács László támogatása miatt, akik a botrány ellenére is védelmükbe vették őt a választmányi ülésen. A pártelnök a posztban azt is elmondta, hogy

csak pártelnöki pozíciójáról mond le, a frakcióvezetőiről nem.

A politikus a poszt végén sok sikert kívánt az őt épp megpuccsoló elnökség munkájának, és a jobbikosoknak azt üzente: “ha szükség lesz rá, szóljanak”.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!