Orbán kihúzta a gyufát – Ebből könnyen lehetne nemzetközi botrány!

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar kormány ismét vétóval fenyegette meg az EU hatodik szankciós csomagjának elfogadását, ha nem teljesítik egy újabb követelésüket.

Orbánék már kiharcolták, hogy Magyarország mentességet kapjon az olajembargó alól, ezzel azonban nem elégedtek meg, vétóval fenyegetőztek azért, hogy ne sújtsák szankciókkal az orosz ortodox egyházat vezető Kirill pátriárkát.

Az unió végül kihúzta az orosz egyházi vezetőt a szankciós listából, így már Orbánéknak sem lehet semmi kivetnivalójuk azzal kapcsolatban, de sokaknak nem tetszik, hogy a magyar kormány az utolsó pillanatban is vétóval fenyegette meg az EU-t.

A luxemburgi kormányfő interjút adott az Euronewsnak, melyben kifejtette, hogy szerinte elfogadhatatlan ami a héten történt Kirill ügyében.

“Megegyeztünk, a megegyezés márpedig megegyezés. Tudni lehetett, hogy Kirill rajta van a listán”

– mondta a lapnak Xavier Bettel, aki hozzátette, hogy az utolsó pillanatban felvetett vétóval kapcsolatban üzenetet írt Orbán Viktornak, de a magyar kormányfő még arra se vette a fáradtságot, hogy válaszoljon neki.
Ilyet a nemzetközi politikában pedig nem nagyon szoktak megengedni maguknak a vezetők, hiszen a jó kapcsolatok érdekében válaszolnak egymás megkeresésére.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!