Megdöbbentő lépésre szánta el magát a kormány – Jócskán megemelnék Orbán fizetését!

Egy nemrég benyújtott salátatörvény lehetővé tenné a miniszterelnöknek azt, amiről például a tanárok csak álmodhattak az elmúlt hónapokban: ez a fizetésemelés!

A törvény eddig a Központi Statisztikai Hivatal által meghatározott havi átlagos bruttó kereset tízszeresében határozta meg a politikai felső vezetők, a kormánybiztosok és miniszteri biztosok fizetését, azonban most egy olyan módosítást fogadhat el a kormánypárti többség, melynek következtében

Orbán Viktor 2 millió forintos fizetésemelést kapna!

Sőt, a 444.hu közlése szerint, a most benyújtott javaslat feloldaná az eddigi rendszer, így már nem a KSH átlag bruttó keresetéhez viszonyítanák a politikai vezetők bérezését, erről egyedül Orbán döntene!

A miniszterelnök eddig 1,5 milliós fizetést és 1,3 milliós képviselői fizetést kapott, ami annyiban módosulna, hogy a kormányfő illetményét a házelnökéhez igazítanák, így Orbán is alapból 3,5 millió forintot kapna mint ahogy Kövér László, és ehhez jönne még az 1,3 milliós képviselői díja, tehát a kormányfő havonta bruttó 4,8 millió forintot vihetne haza.

Orbán május végén nyújtotta be vagyonnyilatkozását, mely szerint továbbra sincs megtakarítása, így érthető, miért szorul rá a 2 millió forintos fizetésemelésre.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!