Hatalmas gond szakadt az Orbán-kormány nyakába – Ezzel nehezen birkóznak majd meg!

Fotó: Ronald Zak/PA

Május végén megszűnt a felmondási tilalom az egészségügyben, ezzel pedig megindult a felmondási hullám – állítja Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke.

A szakszervezet szerint hozzájuk folyamatosan érkeznek a megkeresések a felmondás lebonyolításában való segédkezéshez. A napi.hu-nak adott interjújában a FESZ elnöke elmondta: Több helyről is biztosan tudunk olyan dolgozókról, akik rögtön a távozás mellett döntöttek június 1-jétől kezdődően. Számszerű felmérést azonban csak a következő napokban fogunk készíteni a pontos arányokról.”

Az egészségügyi dolgozók hiányát leginkább majd csak a nyár közepén tapasztalhatjuk, illetve érdemi adat is akkor lesz elérhető, mivel az egy hónapos felmondási idő miatt még munkában lesznek a dolgozók.

A szakszervezet becslése szerint a felmondás több hullámban fog bekövetkezni, melynek végén akár több ezren is elhagyhatják a pályát.

A megmaradt szabadságokat a FESZ elnöke szerint a munkáltatók nem biztos, hogy ki fogják fizetni, így akár már korábban, az egy hónapos felmondási idő előtt érezhető lesz a távozók hiánya.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!