Merényletet kíséreltek meg Putyin ellen: döbbenetes jelentés szivárgott ki

Döbbenetes cikket közölt amerikai hírszerzési források alapján a Newsweek. A cikkben nemcsak Vlagyimir Putyin állítólagos betegségéről közöltek részleteket, de arról is, hogy

márciusban állítólag merényletet kíséreltek meg az orosz elnök ellen, amit csak az elszigeteltségének köszönhetően sikerült kivédenie.

Hogy pontosan ki és hogyan próbálhatta megölni az orosz diktátort, nem derül ki a cikkből. Az viszont igen, hogy a Kremelben is egyre többen számítanak arra, hogy az elnök hatalma véget érhet. „Putyin még mindig erős, de korántsem bír abszolút haralommal” – mondta a lap egyik informátora.

Arra is figyelmeztett ugyanakkor, hogy az orosz vezető elszigeteltsége megnehezíti az amerikai hírszerzés számára Putyin státuszának és helyzetének pontos felmérését. „Megtanultuk – vagy nem – ezt a leckét Oszama bin Laden és Szaddám Huszein esetében is” – mondja a hírszerzés igazgatói hivatalának vezetője, aki emailen keresztül tartotta a kapcsolatot a hírportállal.

Putyin állítólagos halálos betegségéről is közöltek friss részleteket: a jelentés megerősítette, hogy Putyin valóban súlyos beteg, sőt, áprilisban kezelésen és műtéten is átesett “előrehaladott állapotú rákos megbetegedése miatt”. Az utóbbi időben egyre több híresztelés látott napvilágot Putyin állapotáról, többen rákra, egyesek pedig Parkinson-kórra gyanakodtak. Nemrégiben már Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is reagált a híresztelésekre, ő azt mondta, nem hiszi, hogy “épeszű emberek valamilyen betegség vagy baj jelét látnák az orosz elnökön”. A jelentés szerint ez a nyilatkozat ugyanakkor legalább annyira tudható be Lavrov Putyin iránti hűségének, semmint annak, hogy Putyinnak ne lenne baja.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!