Egyedül maradtunk – Rengeteg pénztől esik el az ország Orbánék miatt!

Az EU helyreállítási alapjából eddig két tagállam nem kaphatott támogatást jogállamisági aggályok miatt, most azonban úgy látszik, egyedül már csak Magyarország marad ki belőle.

Szerda délután született döntés arról az Európai Bizottságban, hogy ajánlani fogják a tagállamoknak a lengyelországi nemzeti helyreállítási terv jóváhagyását, melynek köszönhetően az ország 23,9 milliárd euró vissza nem térítendő támogatásban és 11,5 milliárd euró kedvezményes hitelben részesülhet – közölte az EUrologus.

A támogatás és a kedvezményes hitel visszatartása a lengyel igazságszolgáltatási reform egyes elemei miatt volt, ugyanis azok ellentétesek voltak az uniós joggal. Az elmúlt időszakban a lengyel kormány több törvénymódosítást is végrehajtott, ennek eredménye, hogy megnyílt az út az uniós források előtt.

Az Európai Tanács egy hónapon belül hozza meg végső döntését, azonban Ursula von der Leyen már hivatalos bejelentést tett ez ügyben. Sokan úgy vélik, nemcsak a lengyel kormány törvénymódosításai játszottak szerepet az ügyben, hanem mert Lengyelország fontos szerepet tölt be az Oroszországgal kapcsolatos uniós politikában.

Azzal, hogy Lengyelország is megkapja a helyreállítási alap nyújtotta uniós támogatást és a kedvezményes hitelt, Magyarország egyedül maradt!

A magyar kormány helyreállítási tervét már egy éve nem fogadja el az Európai Bizottság a korrupciós kockázatok miatt, melyet Orbánék meg se próbálnak orvosolni, inkább a homofób gyermekvédelmi törvényekre fogják a dolgot.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!