Orbán 19-re lapot húzott – Lehet, hogy mindent elveszít amit eddig elért?

Orbán Viktor győzelmet hirdetett az unió felett, mikor sikerült kiharcolnia, hogy Magyarország kapjon felmentést az Oroszországot sújtó olajembargó alól, most azonban meglepő lépésre szánta el magát a magyar kormányfő.

Bár mindenki abban a hitben volt, hogy sínen van a hatodik uniós szankciós csomag, mivel elhárult az Orbán okozta probléma, hiszen Magyarország az olajembargó alól felmentést kapott, de úgy látszik, mindenki tévedett:

A magyar kormány ismét megvétózta az Oroszországot érzékenyen érintő szankciós csomagot!

Orbán talán maga is meglepődött, mikor sikerült elérnie, hogy felmentést kapott az olajembargó alól, hiszen ez egy könnyen érthető és eladható indok lett volna, hogy miért nem támogatja Magyarország az újabb szankciókat. Ennek elhárulta pedig komoly fejfájást okozhatott neki, napokig törhette a fejét, milyen egyéb indokkal vétózhatná meg a szankciókat. Putyin leghűségesebb szövetségese végül abban látott kivetnivalót, hogy az EU befagyasztaná az orosz ortodox egyházat vezető Kirill pátriárka vagyonát – írja az EUrologus.

Az egyházfő valójában Putyin egyik legfőbb támogatója és tanácsadója, aki az orosz-ukrán háború kapcsán is kiállt az orosz vezető mellett.

A magyar kormány már korábban is jelezte, hogy ez a lépés az EU részéről számukra nem teljesen elfogadható, most azonban a diplomaták akcióba lendültek. Szerda reggel kellett volna végleges formába helyezni a szankciós csomagot, azonban a magyar nagykövet jelezte, hogy a Kirillre vonatkozó részt nem tartja elfogadhatónak.

A hatodik szankciós csomag tárgyalása félbeszakadt, a magyar kormány mindent kockára téve újra megakadályozta, hogy kivessék Oroszországra az egyik legsúlyosabb büntetést.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!