Borított az ellenzéki politikus – Emiatt komoly bajba kerülhet Müller Cecília!

Müller Cecília - Forrás: Népszava

Hadházy Ákos mutatta be közösségi oldalán, hogy hol parkoltatják Müller Cecíliáék azokat az emlődaganatot szűrő buszokat, melyeket 1,75 milliárd forintért vásároltak!

Az ellenzéki politikus szerint az csak az egyik probléma, hogy 2019 óta a mammográfiás buszokat nem használják és egy óbudai BKV telepen állnak, de információi szerint a nagyobb probléma, hogy ha akarnák se tudnák elvégezni azokat a vizsgálatokat, melyre rendeltettek a buszok, mivel arra műszakilag alkalmatlanok!

Hadházy bejegyzésében kiemeli, hogy a buszok műszaki alkalmatlansága már akkor kiderült, mikor Müller Cecíliáék átvették a busz első prototípusát, azonban ennek ellenére vásároltak további kilenc hasonlóan emlődaganat szűrésére alkalmatlan buszt.

“Végülis csak 1,75 milliárd egészségügyre adott EU-s támogatás, több is veszett Mohácsnál…”

– írja bejegyzésében az ellenzéki politikus, aki szerint a Népegészségügyi Központtól csak nagy nehézségek árán sikerült azt a keveset is megtudnia, amit most közzé tudott tenni.

Kiemeli továbbá azt is, hogy az EU-s támogatások alapvető szabálya a “fenntartási kötelezettség”, ami azt jelenti, hogyha valamit vesznek a támogatásból, azt használni is kell, ellenkező esetben pedig vissza kell fizetni a pénzt az uniónak.

“Ebben az esetben is ez lesz a helyzet”

– véli Hadházy, aki hozzáteszi, hogy beszerzésre került másik 10 szűrőbusz is, bár azok nem emlőszűrésre lettek eleve tervezve, hanem sima mobil rendelőként üzemelnek, illetve ezekhez a honlapon időpontokat is rendeltek, hogy mikor melyik faluban fognak állomásozni.

“Ezek inkább propaganda célokat szolgálnak, hiszen természetesen nem fogja pótolni a háziorvos hiányát, ha sokévente egyszer megjelenik egy faluban egy ilyen busz vérnyomást mérni. A mammográfiás buszoknak azonban még értelme is lehetne, ha működnének” – írja bejegyzése végén az ellenzéki politikus.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!