Kizárnák Orbánt az Európai Tanács üléséről! Nem akarják, hogy bizalmas információkhoz jusson!

Orbán Viktort zárják ki az Európai Tanács üléséről – erről kapott levelet az ET elnöke. A döntés a napokban megszülethet.

Zárják ki Orbán Viktort Európai Tanács május 30-31-i üléséről – erről írt levelet egy német EP-képviselő az Európai Tanács elnökének. A Magyar Narancs információi szerint a zöldpárti Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő nyíltan leírja Charles Michelnek:

nem engedhető meg, hogy az EU biztonsága szempontjából sorsdöntő ülésen Orbán részt vegyen.

A német politikus arra hivatkozik, hogy az EU működéséről szóló szerződés (helyesen az EU-ról szóló szerződés) 10. cikke szerint csak olyan kormányok képviseltethetik magukat a Tanácsban, amelyek demokratikusan elszámoltathatók a nemzeti parlamentjük és az állampolgáraik felé. A német EP képviselő többek között a Freedom House és az EBESZ jelentéseit hozza fel annak alátámasztására, hogy

Orbán már nem elszámoltatható Magyarországon.

A politikus hivatkozik a kedden kihirdetett háborús veszélyhelyzetre is, ami a rendeleti kormányzás meghosszabbítását teszi lehetővé.

Bármi is lesz a javaslat megítélése, ez a levél mérföldkőnek számít, hiszen az EU döntéshozói körében most már nyíltan leírták, hogy

nem akarják, hogy Orbán bizalmas információkhoz jusson,

mert nem tartják megbízhatónak. Ez a diplomata nyelvről magyarra fordítva azt jelenti: áruló.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!