Semjén kitálalt – Ezért nem emelik a pedagógusok bérét!

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes újságírói kérdésre elárulta, miért nem emeli már most meg a kormány a tanárok fizetését.

A KDNP-s politikus azt elismerte, hogy időszerű lenne már egy piaci szintű béremelés a pedagógusoknál, de szerinte Pintér Sándor belügyminiszter rá a garancia, hogy ha lesz megfelelő tárgyalópartner, akkor épp úgy, mint az orvosok esetében, a tanárokkal is sikerül majd megegyezniük.

A Népszava újságírója arra is rákérdezett a miniszterelnök-helyettesnél, hogy miért nem emelik meg azonnal a pedagógusbéreket, ha a kormány szerint jók a gazdasági mutatók. Erre Semjén a kormánypártoktól megszokott válasszal állt elő:

Brüsszel a hibás, hogy nem tudják most megemelni a tanárok fizetését!

“Most jó a GDP, de a helyzet az, hogy az EU elhibázott energetikapolitikájából látható, hogy az energiaárak az égben vannak, óriási gazdasági bizonytalanság van, ennek a következményére nyilvánvaló az országnak fel kell készülni gazdaságilag. (…) Ebből kifolyólag a rendelkezésre álló pénzeszközöknek van egy prioritása és van egy végessége. Ennek az egésznek a fényében kell nézni a tanárok szempontjait, amit Magyarország kormánya – ahogy Hoffmann Rózsa idején is – figyelembe vesz és a jövőben is figyelembe fog venni” – jelentette ki Semjén.

Kormánypárti politikusok az elmúlt időszakban többször is elismerték, hogy jogosan követelnek a pedagógusok magasabb fizetést, hiszen a tanárok más diplomával rendelkező emberek átlagbérének csupán a 60 százalékát kapják.
Péntér Sándor, aki az oktatásért is felelős belügyminiszter a pedagógusbérekkel kapcsolatban korábbi parlamenti meghallgatásán arrogáns módon kijelentette: “Nem ígérek semmit, és azt betartom”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!