Orbán nem tudta, mit beszél: egy melegekért kiálló dalt idézett!

Képünk az abszurd helyzethez illő illusztráció

Egy normális országban nem lenne hír, ha a miniszterelnök a beszédében egy melegjogokért kiálló dalt idéz. Ám ez most Orbán Viktorral esett meg.

Fogalma sem volt Orbán Viktornak, hogy miről beszél a CPAC Hungary nevű, konzervatívnak nevezett összejövetelen. Legalábbis akkor egészen bizonyosan nm volt tudatában szavai valódi jelentésének, amikor az az amerikai jobboldal éves konferenciájának magyar mini rendezvényén Sting egyik dalát idézte. A magyar miniszterelnöknek ugyanis szó szerint ez jött ki a száján: „A progresszív baloldal mondja meg, mi igaz, és mi nem, mi helyes, és mi helytelen.

Konzervatívként pedig úgy kell érezni magunkat a közéletünkben, mint Stingnek New Yorkban: mint egy legális idegen, like a legal alien.”

Azt, hogy mi a baj ezzel az idézettel, a Stinggel foglalkozó magyar blog egyik szerzője, Gömböcz Elvira fejtette ki a Facebook oldalán. Mint írta, az énekes Englishman című dalát a „Doktorminiszterelnökúrnak” úgy sikerült belezagyválni a beszédébe, hogy

Orbánnak fogalma sem volt, hogy akiről Sting énekel, Quentin Crisp egy meleg, brit író, aki New Yorkban élt és Manchesterben halt meg.

És bizony abban az időben még Amerikában is megverték, bántalmazták a melegeket. Vagyis Orbán az üldözött homoszexuálisokhoz hasonlította a konzervatívok helyzetét!

Ennek alátámasztására Gömböcz Elvira még egy erről szóló forrást is behivatkozott: https://crisperanto.org/recordings/sting.html. Majd a poszt így folytatódik: „Feltételezem, hogy ha tudta volna, hogy miről is szól ez a dal, akkor nem kerül bele szövegébe!

A harcos homofób miniszterelnök egy melegjogokért kiálló dalt idéz!”

A bejegyzés szerzője szerint kicsit óvatosabban kéne bánni a propagandának a szövegírással, mert az utóbbi időben igencsak sziporkázó melléfogásai voltak a Fidesznek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!