Kudarcot vallottak Orbánék – Ez a kormány egyik legsúlyosabb hibája!

Magyarország számára még mindig elérhetetlen az a mintegy 2500 milliárd forint, melyet az Európai Unió biztosítana. Ehhez nem kellene mást tennie a kormánynak, mint benyújtani egy elfogadható költségvetési tervet, azonban ez úgy tűnik, meghaladja a képességeiket!

Az Európai Unió tagállamai még 2020 nyarán döntötték el, hogy jelentős pénzt szánnak azoknak az országoknak, amelyek a koronavírus miatt bajba kerültek. Magyarország a teljes összegből nagyjából 2500 milliárd forintot kaphatna, a pénz azonban nem érkezik,

mivel az Orbán-kormány nem tud az Európai Bizottság számára is elfogadható költségvetési tervet benyújtani.

Az MSZP a közösségi oldalán közzétette a testület által kiadott ajánlást, amiben konkrét feladatok helyett célokat fogalmaztak meg, melynek kidolgozása és elérése a kormány feladata lenne:

  1. A magyar kormánynak biztosítania kell, hogy a jövő évi költségvetés felkészült az olyan esetleges váratlan kiadásokra, mint például az energiaárak növekedése, vagy az Ukrajnából menekülők ellátása, illetve fenntarthatóvá kell tenni a nyugdíjrendszert.
  2. Minél hamarabb megállapodást kellene kötni a Bizottsággal a magyar helyreállítási tervről.
  3. A munkanélküli segély időtartamát meg kellene hosszabbítani és fejleszteni kell a szociális ellátórendszert.
  4. Erősíteni kell a korrupció elleni küzdelmet, javítani kell az ügyészségi munka és a közérdekű információkhoz való hozzáférés lehetőségeit, valamint a bírói függetlenséget és a közbeszerzések versenyeit is.
  5. Reformokat kell bevezetni a zöld és digitális átállás érdekében.
  6. Csökkentenie kell a fosszilis tüzelőanyagoktól való teljes függést (ma Magyarország gázellátása 95 százalékban Oroszországtól függ, szemben az EU-s átlag 44 százalékával). Ehhez korszerűsítenie kell az ország áramrendszerét, villamosítania kell a közlekedés minél nagyobb részét, és növelni kell a lakóházak energiahatékonyságát.

A kitűzött célok és ajánlások között egyetlen szó sem esik a gyermekvédelmi törvényről,

pedig a magyar kormány hazug módon azt állítja, hogy emiatt nem érkezik meg a minden magyart megillető Európai Uniós támogatás!

A valós indok, hogy Orbánék átláthatatlanul szeretnék elkölteni az uniós pénzeket, melyeken tovább gazdagodhatnának a haveri körök. Ezt az európai közösség – érthető módon – már nem engedi!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!