Szégyen – Ez is csak Orbán rendszerében működhet így!

Ov Idosek Tanacsa2
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Sokan képtelenek ellátni magukat vagy épp idős és beteg szeretteiket, így ebben az otthoni szakápolás és a hospice ellátás lehet a megoldás, csakhogy a kormánynak köszönhetően egyes településeken akár meg is szűnhet a rendszer!

Az ellátást végzők egyre nagyobb megélhetési problémákkal küzdenek, mely szemmel láthatóan a kormányt teljesen hidegen hagyja. Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy az otthonápolást végző szakemberek kimaradtak az egészségügyi béremelésből,

ezért az ő vizitdíjuk 2017 óta változatlan!

Hiába nőtt azóta meg mindennek az ára, a biztosító változatlanul 2960 és 3770 forint közötti összeget fizet ki az otthoni szakápolásért, míg az otthoni hospice ellátásért 4400 forintot.

Ebből az összegből azonban szinte lehetetlen már kigazdálkodniuk a béreket, a tankolást, az eszközök beszerzését és az irodafenntartást az ápolást végző szervezeteknek, ezért Friesz Anna, a Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület elnöke szerint ha megszűnik a benzinár-stop, teljesen el fog lehetetlenülni a munkájuk!

A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület elnöke, Lukács Miklós pedig attól tart, hogy az ellátásban várólisták fognak kialakulni, azonban szerinte azok, akikkel a rendszerben foglalkoznak, olyan betegségekkel küzdenek, amiknek a kezelése nem várhat több napot!

A két egyesület korábban végső elkeseredésükben közösen levelet írtak a Miniszterelnökségnek, a Belügyminisztériumnak, az Országos Kórház Főigazgatóságnak és az Emberi Erőforrások Minisztériumának is; a válaszra februárig kellett várniuk, abban az Egészségügyért felelős államtitkár türelmet kért,

előrelépés azonban azóta sem történt a kormány részéről!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!