Kivonultak Orbán emberei, olyan üzenetet kapott Orbán a Nemzeti egy előadásán

Biztos vagy benne, Orbán? Magyarország 1956 – Ukrajna 2022

Az alábbi feliratot, és az 56-os magyar, valamint a jelenlegi ukrán helyzetet ábrázoló képekkel üzent Orbán Viktornak a litván Vilniusi Városi Színház a tapsrend helyett a Nemzeti Színházban, a Vidnyánszky Attila által szervezett MITEM nemzetközi színházi fesztiválon – írja Sándor Erzsi újságíró, a Magyar Rádió egykori szerkesztője Facebook-bejegyzése alapján a hvg.hu.

Az akcióra Európa egyik legelismertebb színházi rendezője, Oskaras Koršunovas Delhi tánc című előadásának végén került sor. A beszámoló szerint a színészek meghajlás helyett újra meg újra felálltak és összeestek, mint akiket golyó talált el, míg végül végleg a földön maradtak. Amíg a vetítés tartott, a beszámoló szerint

a nézők jó része, köztük Rátóti Zoltán, a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltás után kinevezett rektora elhagyta a termet.

Nem ez volt az egyetlen akció: a Delhi tánccal párhuzamosan futó, a nagyteremben látható másik litván előadáson, a Klaipèda Drámai Színház Léna lábai közt, avagy „a szűz halála” című előadás végén egy magyar nyelvű, “Magyarok, ne legyetek közömbösek!” táblával és ukrán zászlókkal üzentek a közönségnek.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!