Brüsszel eljárás alá veszi Orbánt, szerdán megindul a rettegett folyamat

Szerdán elindul a jogállamisági eljárás, véglegesíthetik azt a levelet, amely a hivatalos kezdete az akár pénzmegvonással is fenyegető procedúrának

írja a Népszava.

A lap értesülései szerint Johannes Hahn költségvetési biztos még aznap el fogja küldeni az erről szóló hivatalos írásbeli értesítést a magyar kormány illetékeseinek.

Ezzel kezdetét veszi a hat-kilenc hónapig tartó folyamat, aminek végén a magyar kormányt az EU-s támogatások egy részének felfüggesztésével vagy zárolásával büntethetik, ha egyértelmű bizonyosságot nyer, hogy egyes jogállami normák megsértése miatt közvetlenül sérülnek az EU pénzügyi érdekei.

A Népszava emlékeztet: a levél elküldése nem azt jelenti, hogy a bizottság már eldöntötte, hogy pénzbüntetést szab ki Magyarországra, az első hivatalos kapcsolatfelvétellel

nyomást szeretnének gyakorolni a magyar kormányra.

A lap információi szerint a levélben az Európai Bizottság várhatóan fel fogja vetni a közbeszerzések anomáliáit, a mezőgazdasági földeladások visszásságait és az EU Csalás Elleni Hivatalával folytatott együttműködés hiányosságait. Orbánéknak maximum három hónapja lesz arra, hogy válaszoljanak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!