Hadházy borított – Újabb botrányos beruházásról rántotta le a leplet!

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő egy újabb beruházást mutatott be, mely szerinte jelképe annak, miként herdálja el a kormány az EU-s támogatásokat!

A Tiszakécskén működő gyermekvasút már az 1970-es években is üzemelt, csakhogy végül kihasználatlansága és veszteségessége miatt felszámolták. Most a kormány mit sem törődve azzal, hogy a semmiből a semmibe vezet az útvonal, 470 millió forintból újjávarázsolták, sőt, vasúti átjárót is kapott, ami csakúgy mint maga a kisvasút, az is a semmiből a semmibe vezet!

278746153 550899536398345 4929644180852324793 n
Forrás: Facebook.com / Hadházy Ákos

Hadházy emlékeztet, hogy a tiszakécskei kisvasút 1600 méter hosszú, és hasonló kihasználtsága lehet majd, mint a felcsúti kisvasútnak, csakhogy ezt sikerült még költségesebben megépíteni. Míg a Felcsúton működő kisvasút 5 kilométeres szakaszát 600 millióból valósította meg a kormány, erre az alig másfél kilométeres [korábban kihasználatlansága miatt bezárt] kisvasútra 470 milliót költöttek.

A végén még kiderül, hogy a Felcsút Intercity egész szolid lopás volt csak

– jegyzi meg bejegyzésében Hadházy.

A független országgyűlési képviselő a vasút barátok blogján fellelhető összefoglalással mutatja be, hogy mennyire jelképezi az új vasút a sehonnan a semmibe vezető országot:

“A kisebb nyomvonalváltoztatástól eltekintve gyakorlatilag az 1970-es évek már egyszer látványosan haszontalanná vált koncepcióját sikerült teljes ötlettelenséggel reprodukálni 471 millióból (…) Az adófizetők pénzét látványosan sikerült elégetni – nem mintha a többi kisvasúti beruházás hatalmas aranybánya lenne, vagy a megtérülés reményében kellene ezt a műfajt művelni, de ez a kisvasút, ebben a formában annyira ordítóan értelmetlen minden elemében, hogy az már fáj. (…) Az értelmetlen, két-háromszáz méteres távolságokban lévő köztes megállók értelmetlen méretű peronjait heteken belül felverő gaz keserédes látleletét adja annak a kornak, mely mindenáron betonba igyekszik önteni magát az utódok okulására, de ezen túl ötlete, stílusa – na az nincs.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!