Egy nappal a győzelme után óriási pofont kapott Orbán Brüsszelből

Egy nappal Orbán Viktor megválasztása után Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosa bejelentette: élesítik a jogállamisági mechanizmust Magyarországgal szemben

szúrta ki az rtl.hu.

Tiroler Tageszeitung szólaltatta meg Hahnt, aki a lapnak úgy fogalmazott:

Magyarország választott, de az uniós legfelsőbb hatósággal fennálló konfliktusok a választás eredményétől függetlenül sem oldódtak meg – éppen ellenkezőleg.

Miután az Európai Bíróság februárban elutasította Magyarország és Lengyelország jogállamisági mechanizmus elleni panaszát, az Európai Bizottság eljárást indíthat a tagállamok ellen, ami végső soron az uniós támogatások csökkentését/megvonását jelentheti.

Hahn közölte: dolgozik Magyarország ügyén és

beindítják a mechanizmust a korrupciógyanú és a közbeszerzési problémák miatt.

Nem jár jobban Lengyelország sem, bár velük szemben egyelőre nem élesítik a mechanizmust, mert az igazságügyi jogállamisági kritikák szerintük nem érintik az uniós költségvetés kérdését.

FRISSÍTÉS:

Kedd délután Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette: megindítják a jogállamisági mechanizmust Magyarországgal szemben. A hírre komoly zuhanás kezdődött a tőzsdéken, a forint is beszakadt:

Bejelentették az első szankciót Orbán ellen, beszakadt a forint, zuhan a tőzsde

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!