Végre kiderült a Fidesz programja! Orbán: válság és élelmiszerhiány jön

Fotó: Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images

Orbán Viktor szerint hamarosan válság és élelmiszerhiány várható. Az ellenzék ezt a Fidesz beismeréseként fogadta. Volt, aki azt írta: végre kiderült a Fidesz programja.

A miniszterelnök szerint néhány héten vagy hónapon belül gazdasági válság jön.

Orbán kijelentette: megtörténhet, hogy bizonyos alapvető élelmiszerekből hiány alakul ki

A kormányfő úgy fogalmazott: „sűrű felhők gyülekeznek az égbolton.” Bár Orbán Viktor mindezt Európára akarja fogni, az igazság az, hogy már régóta lehet hallani, hogy a Fidesz brutális megszorításokra készül, ha győz. Egy pénzügyminisztériumi dolgozótól származó levél alapján – amiről mi is írtunk – állítólag

a Fidesz 30 százalékra emelné az áfát, csökkentenék vagy megszüntetnék a családi adókedvezményeket, emelkedne a gáz és az áram ára, és a kivállalkozásokra is különadót vetnének ki.

Orbán arról nem beszélt, hogy mindez azért alakulhat ki, mert az EU nem küld pénzt, mivel tudják, hogy azt a Fidesz úgyis ellopná.

Ehelyett a miniszterelnök kijelentette: ő nem az unióban, valamiféle külső segítségben hisz, hanem saját magában. Orbán szerint „Pénz akkor van, ha dolgozunk”, a válságot szerinte munkával lehet kezelni. Vagyis

Orbán szerint mindenki dolgozzon, hogy ők tovább lophassanak.

Az egységes ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter a Facebookon reagált Orbán bejelentésére. Szó szerint ezt írta ki:

„Orbán bevallotta: gazdasági válság és élelmiszerhiány jön. Ezt a Fidesz már nem tudja megoldani, ezért kormányváltásra van szükség.”

Egy másik ellenzéki képviselő, Gurmai Zita pedig röviden csak annyit írt ki a Facebook oldalára: Végre kiderült a Fidesz programja!”

Brutális megszorításokat jelent be a Fidesz, ha győz! – állítják egy minisztériumi dolgozó levelére hivatkozva

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!