Mégis megnézhetjük Orbán és Márki-Zay tévévitáját!

Bár Orbán Viktor gyáva volt vitázni, a technikának köszönhetően most mégis megnézhetünk egy részletet a miniszterelnök-jelölti vitából!

Márki-Zay Péter kitett egy felvételt, amelyen az látható, milyen lenne egy vita Orbán és közte. Az egységes ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje egyszerűen csak annyit csinált, hogy egy közös videóban elmondta a saját érveit, majd utána odatette Orbán Viktor véleményét. Így aztán olyasmit láthatnak a magyar választók, amit már 16 éve nem láthatott senki:

Orbán Viktor végre vitázik!

Bár tudjuk hogy az egész csak egy technikai illúzió, a helyzet mégis magával ragadja a nézőt. A felvétel azzal kezdődik, hogy a benzinárakkal kapcsolatban Márki-Zay azt mondja: a végén úgyis mindent az emberekkel fizettetnek meg, ezért amit Orbán csinál, az populizmus. A miniszterelnök minderre úgy „reagál”, hogy „most nem az okoskodás ideje van.” Majd jönnek a témáka a hazugságokkal teleplakátolt országról, a közmédiáról, ahol az ellenzék csak négyévente kap öt percet, meg hogy Orbán nem tudja megvédeni az országot, hiszen egy „bombával felszerelt drón röpköd Paks fölött, és a Gripenek fel sem szállnak…” Orbán a végén már csak a fejét vakarja zavartan, miközben Márki-Zay tovább sorolja a kínos fideszes ügyeket a Szájer botránytól a Kaleta botrányon át a Borkai-botrányig.

A videó végén pedig kiírják, amit mi is tudunk: lehetne vita, de nincs,

mert Orbán Viktor 2006 óta nem hajlandó vitázni. Ráadásul – ahogy azt megírtuk – a miniszterelnököt a mostani kampányban már konkrétan bújtatják az emberek és a sajtó elől.
Az elképzelt miniszterelnöki vitát cikkünk végén nézheti meg:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!