Sokkoló! Csaknem minden harmadik választó azt mondja: ha Orbán nyer, nem érdemes az országban maradni

Döbbenetes kivándorlási hullámot okozhat, ha most vasárnap győz a Fidesz. Egy friss felmérés szerint a választók 27 százaléka úgy gondolja: ha Orbán Viktor marad hatalmon, akkor nem érdemes ebben az országban maradni.

Szinte azonos a Fidesz és az ellenzék szavazótábora a Republikon Intézet legfrissebb, a választást megelőző utolsó közvélemény-kutatása szerint. A Magyar Narancs által közölt eredmények alapján

35 százalék szavazna a kormányoldalra, 33 százalék az ellenzékre, 29 százalék pedig nem válaszolt, vagy titkolta a preferenciáját.

A kutatás 2022. március 26. és március 29. között készült, 800 fő telefonos megkérdezésével. A Republikon Intézet a múlt héten szintén hibahatáron belüli különbséget mért, de hasonló eredményre jutott a Závecz Research kedden publikált, szintén a választások előtti utolsó felmérése is. A Republikon rákérdezett a kivándorlással kapcsolatos okokra is, és ebből az derült ki, hogy a magyarok 23 százaléka gondolkodott már el azon, hogy valamilyen okból külföldre költözzön, de az aktív korúak körében ez az arány már 33 százalék. Amikor azt tudakolták, hogy a kivándorlási szándék mennyire függ össze a vasárnapi választás eredményével,

sokkoló eredmény jött ki: a választók 27 százaléka úgy gondolja, ha Orbán marad hatalmon, akkor nem érdemes ebben az országban maradni!

Az aktív korúak körében is hasonlóan erős ez a nézet, 28 százalékuk szerint a Fidesz győzelme esetén nem érdemes ebben az országban maradni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!