Kémkamerát és mikrofont találtak egy ellenzéki politikus irodájában!

Kémkamerát és mikrofont találtak az ellenzéki vezetésű Érd alpolgármesterének irodájában egy izzóban elrejtve. A polgármester feljelentést tett és abban bízik: a nyomozás során kiderül, hová továbbították a képet és a hangot.

Csőzik László polgármester a hvg.hu portálnak elmondta: a kamerát rejtő izzó kétAz körülmény miatt lett gyanús. Egyrészt egyszerre égett két, majdnem egy soron lévő LED-izzó, de az egyik csak részlegesen hunyt ki és „rendkívül furcsa fényben kezdett mutatkozni.” Odaadták egy biztonsági szakembernek, aki

megtalálta az égőbe rejtett kamerát és mikrofont.

A polgármester ezt követően kiposztolta a Facebookon a megfigyelő berendezés fotóját és azt írta: a Pegasus-szoftver bevetése után őt már semmi sem lepi meg, de természetesen feljelentést tett a rendőrségen. Az ellenzéki polgármester szerint „borzalmasan szomorú ez az eset, mert „33 évvel a rendszerváltást követően ilyesminek nem lenne szabad megtörténnie.” Csőzik László különösen azt tartja drámainek, hogy a kamera pont az asztalon lévő számítógép felett volt, tehát akár a begépelt jelszavakat is venni tudta. Azt írja:

„Remélem, a nyomozás kideríti, ki és miért szerelte fel, kinek továbbította a jeleket.”

A rendőrség a lehallgató berendezést bűnjelként lefoglalta, és igazságügyi műszaki, illetve informatikai szakértők kapnak most megbízást, hogy átnézzék.

Azokra keresik a választ, hogy mikor tehették ki, mennyi időn keresztül működött, milyen elven és hova továbbította a jelet. Csőzik László szerint

„lehet, hogy az összes ellenzéki polgármester szobájába valaki telepített ilyet,

nyilván a kollégák most megnézik majd.” A lehallgatók kilétére vonatkozóan Érd polgármestere nem akar találgatni de elképzelhetőnek tartja, hogy valamilyen módon köze lehet az óvodabotrányhoz, amit fél éve kezdtek el felgöngyölíteni.

Az előző, fideszes alpolgármester rokona kapta meg az összes óvodai közbeszerzést. Talán arra lehetett kíváncsi, hogy mit tudnak erről.

Az ellenzéki polgármester értesítette a Magyar Önkormányzatok Szövetségét és a Szabad Városok Szövetségét. Mint mondta, tudomása szerint négy kisebb, ehhez hasonló eset történt az elmúlt években országosan.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!