Orbán ettől kiborul! Minden miniszternek válaszolnia kell, hogy milyen megszorításokat tervez a Fidesz!

Fotó: Népszava

Már hetek óta suttogják, hogy a választások után brutális megszorításokat tervez a Fidesz, ha győz. Most végre vége a sunyi titkolózásnak: egy ellenzéki politikus nyíltan, írásban kérdezte meg a kormány minden tagját, hogy milyen megszorító csomaggal készülnek.

Az, hogy a Fidesz döbbenetes megszorításokat tervez, először az ezalenyeg.hu portálon jelent meg: egy pénzügyminisztériumi dolgozó levelére hivatkozva közölték, hogy a tárcánál már gőzerővel folynak a titkos háttérszámítások. Eszerint

a Fidesz 30 százalékra emelné az áfát, csökkentenék vagy megszüntetnék a családi adókedvezményeket, emelkedne a gáz és az áram ára, és a kisvállalkozásokra is különadót vetnének ki.

Ezt követően jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter, hogy „át kell írni a gazdasági terveket”, de ezzel megvárják a választásokat. Mivel ez burkolt beismerése annak, hogy a Fidesz durva megszorításokra készül,

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke nem hagyta, hogy Orbánék tovább titkolózzanak. Írásban kérdezett meg minden minisztert: milyen megszorításokra készül a Fidesz?

Az ellenzéki politikus minderről a Facebook oldalán is beszámolt, emlékeztetve, hová juttatta az országot a 12 éves fideszes kormányzás: „a forint árfolyama harmatgyenge, az államháztartási hiány brutális volt február végén, a pénzromlás üteme gyorsul, a Magyar Nemzeti Bank szerint 10% is lehet az infláció mértéke idén, Orbán pedig visszament kuncsorogni az Európai Bizottsághoz az uniós támogatásokért.”

Az MSZP társelnöke rámutatott: Magyarország azért nem kapja meg az uniós támogatásokat, mert a Fidesz-kormány leépíti a jogállamot és ellopja a fejlesztési pénzeket, az EU pedig „nem akarja tovább fizetni tolvajok gazdagodását.” Tóth Bertalan szerint

Magyarország a Fidesz miatt van bajban, ezért kellenek a Varga Mihály által előrevetített, de most még titkolt megszorítások.

„Ebben benne lehet, hogy visszavennék a 13. havi nyugdíjat, ránk szabadítanák a 700 forintos benzint, nem emelkedne a családi pótlék, elinflálódnának a munkabérek és a nyugdíjak, csökkenne a reálbér, brutálisan drágulnának az élelmiszerek, drasztikusan emelkednének a hitelek kamatai, elértéktelenednének az állami támogatások, tovább sarcolnák az önkormányzatokat, és – például az MVM-csoporttal  – a maradék nemzeti vagyont is privatizálnák” – sorolta az ellenzéki politikus a Fidesz várható intézkedéseit. Majd hozzátette: mivel ezeket a tervezett megszorításokat nem hozták nyilvánosságra, kérdésekkel fordult a kormánytagokhoz, mert

„mindenkinek joga van tudni, hogy milyen megszorításokat tervez a Fidesz, ha hatalmon marad.”

Tóth Bertalan szerint Magyarország érdeke, hogy a korrupt, gátlástalan és embertelen Fidesz-kormány bukjon, mert ők már nem képesek kezelni az általuk is előidézett gazdasági válságot. Ezzel szemben,

ha az egységes ellenzék győz, lehívják a minden magyar számára másfél millió forintot jelentő uniós támogatást, ezért nem lesz szükség a Fidesz által tervezett megszorításokra.

Az ellenzéki politikus leszögezte: így a Fidesz titkos megszorítási tervével szemben lesz pénz az oktatás, az egészségügy és a szociális ellátórendszer megerősítésére, fejlesztésére, az alacsony fizetések és nyugdíjak felzárkóztatására, a lakhatási válság kezelésére.

Tóth Bertalan a posztjához egy képet is kitett titkos megszorításokat tervező Orbánról és a Fideszről, azzal a figyelmeztetéssel: „Ne szavazz rá!”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!