Kiderült: semmit sem ért Orbán tárgyalása Putyinnal!

Hiába zengett dicshimnuszokat a fideszes média Orbán moszkvai látogatása után, hiába nyomják ezerrel az orosz propagandát – Putyin mostantól nekünk is csak rubelért adja a gázt, mint a többi „ellenséges” államnak.

Semmit sem ért Orbán február eleji tárgyalása Vlagyimir Putyinnal! A 444.hu értesülése szerint az orosz elnök szerdán utasította a kormányát, és külön a földgázszerződéseket és a szállításokat felügyelő Gazprom állami nagyvállalatot, hogy a jövőben

ne fogadjanak el dollárt vagy eurót, az orosz gázért csak rubelben lehet fizetni.

Putyin szerint a szállítások továbbra is teljes mértékben garantáltak lesznek, de szerinte az orosz áruk devizában történő kifizetése elvesztette értelmét. Az Oroszország által feketelistán tartott „barátságtalan államok” mind érintettek, köztük az összes uniós ország, de az Egyesült Államok, Kanada és Nagy-Britannia is.

Putyin egyhetes átmeneti időszakot engedett meg, utána csak rubelt fogad el. A Kommerszant című orosz lap beszámolója szerint válaszul a rubel emelkedni kezdett a moszkvai tőzsdén.

Az orosz elnök még március első hetében, a nyugati szankciókra válaszul adott utasítást arra, hogy készüljön lista az Oroszországgal ellenséges államokról. Eszerint pedig

Magyarország is ellenséges államnak számít. Vagyis Orbán semmit sem ért el Putyinnál!

Bár korábban a Pravda című újság hazánkat a barátságos országok közé sorolta, de a hivatalos lajstromban ez már nincs így. Az európai uniós tagállamok egységesen felkerültek a feketelistára.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!