Olyan videó készült Orbánról és a feleségéről az Operában, egyből megpróbálták töröltetni

Néhány napja adták át az Állami Operaház frissen felújított épületét, az alkalomból Gálaestet tartottak, amin több közszereplő és állami tisztviselő is megjelent, köztük Orbán Viktor miniszterelnök a feleségével. Az átadóról készült felvételek a közmédia médiamegosztójára, a Médiaklikkre is felkerültek.

Bár kezdetben a teljes anyag fent volt, szemfüles ellenzékiek figyeltek fel rá, hogy egy videót később töröltek a megosztó archívumából. A videó Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója beszédének egy részletét tartalmazta, melyben Orbánhoz címezve a szavait a következőket mondta:

Hölgyeim és uraim! A segítséget szeretném megköszönni. Szeretném megköszönni a miniszterelnök úr huzamos bizalmát. Én csak tudom, mert lassan eléri azt a határt, ami a magyar operaházi történetben még nem volt. 12 év, azután már tényleg mindenkinek mennie kellett… Nem akarok ötleteket adni, de ez tényleg lassan elközeleg…

A rövid monológ közben az operatőr egy pillanatra Orbán és Lévai Anikó reakcióját is mutatta, aki Ókovács megjegyzése miatt kérdően pillantott rá a zavarában mosolygó miniszterelnökre. Bár Ókovács nyilván a maga esetleges leváltására gondolt, miután Orbán is pont 12 éve van hatalmon, nehéz volt a szavait nem egyfajta fricskaként értelmezni a magát leválthatatlannak képzelő miniszterelnök irányába.

Orbán és Lévai sértett arckifejezéséből kiindulva láthatóan ez nekik sem sikerült, és a közönségnek sem, a megjegyzés után ugyanis halk nevetés morajlott végig a termen.

Bár a felvételt később törölték a Médiaklikk archívumából, Márki-Zay Péternek sikerült hozzájutnia. Az alábbi kérdéssel töltötte fel a Youtube-csatornájára:

Vajon miért tűnt el ez a felvétel a Médiaklikk honlapjáról?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!