Meghökkentő megoldással mutattak görbetükröt a kormányzati propagandának!

Kép: Orbán Viktor Facebook

Szokatlan módon szerkesztették meg a nagytarcsai önkormányzati újságot a készítői. Nem csak a fideszes propaganda került bele a lapba, hanem a valós problémák is. Az újság szerkezete egyszerre meghökkentő és elgondolkoztató.

Két címlapja van és két irányból olvasható a nagytarcsai újság legfrissebb száma, nem kis meglepetést keltve mind a helyi közéleti szereplőkben, mind az újság olvasóiban. Ha az egyik oldalról kezdjük el olvasni a lapot, akkor minden olyan hírt megtalálunk benne, ami a település fideszes polgármestere számára kedves. Olvashatunk arról, hogy új óvodaépületet adtak át, kibővítették az iskolát, átépítették a polgármesteri hivatalt, gyerekorvosi rendelő került felújításra, utak épültek-szépültek, a polgármester gondos gazdája településének. Csupa öröm, csupa boldogság, csupa fejlődés.

Ám ha a másik oldalról kezdjük el böngészni az oldalakat megtudhatjuk, hogy feloszlatta magát a képviselőtestület egy feloldhatatlan belső viszály miatt,  nemrég egy civil tüntetés zajlott a településen, olvashatunk arról, milyen szerepet tölt be a településen Rogán Antal ügyvédje, szembesülhetünk azzal, hogy katasztrofális a település közlekedési helyzete, nem megfelelő a vízszolgáltatás, nincs elég óvodai férőhely, a polgármester pedig közpénzből fizeti a propagandistáját.

Mintha nem is egy, hanem két külön településről beszélnénk, két külön világ tárul a szemünk elé. Pedig az igazság -mint mindig- valahol ott van középen. Igen, minden településnek, minden polgármesternek vannak sikerei, és vannak kudarcai, az emberek pedig majd tudnak vonni egy mérleget, és meg tudják ítélni a munkáját. Ha hagyják nekik, hogy megismerjék az igazságot. Ám a kritikákat is kapott polgármester, a fideszes Rimóczi Sándor nem tudott kibújni a bőréből, és megmaradt a Fidesz hagyományai mellett, aki először kérdőre vonta a lap szerkesztőjét, majd jogi akadályra hivatkozva próbálta megakadályozni a lap megjelenését.

A nagytarcsai újság görbetükröt tart mindannyiunk elé. Azok elé is, akiknek az az elvárása, hogy csak egyoldalú hírek jelenjennek meg, és azok elé is, akik ezt hagyják, és már igényük sincs arra, hogy ne csak feketében és fehérben lássák a világot, azok elé, akik mindent a politika szemüvegén kersztül értelmeznek. Pedig higgyék el, egyetlen telpülésen sincs fideszes és ellenzéki kátyú, csak kátyú van, amibe az Orbán-hívő ugyanúgy belehajthat, mint aki Gyurcsány Ferencet véli tévedhetetlennek. Kátyúk vannak, amit ki kell javítani akármilyen pártállású is a polgármester, és sikerek vannak, aminek örülni kell akkor is, ha épp nem szimpatizálunk a város vezetőjével.

Ha ezt megtanuljuk, akkor lehetünk majd boldog, békés nemzet. Ha meg szeretné nézni, milyen párhuzamos valóságokban élünk,akkor azt ITT megteheti.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!