Sorban kapja a pofonokat Putyin – most éppen lábon lőtte magát

Putyin

Már az orosz-ukrán háború kitörésekor egyértelmű volt, hogy kinél van a katonai és gazdasági fölény. Nemcsak létszámban többszöröse az orosz hadsereg az ukránnak, de a technikai színvonalát is magasabbnak tartották. Eddig.

Ukrajnát le fogja győzni az orosz hadsereg. Nem másként, mint ahogy eddig is minden háborúban tette, iszonyatos emberáldozatok árán, a mennyiség hatalmával. Bár az elmúlt húsz évben Moszka komoly fegyverkezést hajtott végre és sorban jöttek ki a hírek az orosz katonai modernizáció vívmányairól, ebből mintha ma semmi sem látszana. Újra ott tartunk, ahol a II. Világháború idején, végtelen főlény az élőerőben, és alig működő technika.

Putyin diktatúrája ott vallott kudarcot, ahol minden diktatúra szokott: a minőségben.

Ha nincs valós kritika, ha nincs igazi visszacsatolás, az ember előbb utóbb igazságnak véli a vágyálmait. Ám szembejött a valóság, és Putyin ott állt a pofozógép előtt. A két naposra tervezett háború már két hete tart, és még nem látni az orosz győzelmet. Az orosz légierő nem tudta megszerezni az egyértelmű légi fölényt, mert alkalmatlanok az összetett és bonyolult, egymásra épülő légicsapásokra, maximum vadászgépek cikáznak kettessével az égbolton. Két hónap gyakorlatozás után ott tartanak, hogy a tankokból kifogy az üzemanyag, a katonák elhagyják a páncélozott járműveket, az orosz katonáknak nincs mit enni, ami van is, az is lejárt szavatosságú élelem. Precíziós támadásokról pedig már szó sem esik. A legfrissebb hír, hogy

az ukrán hadsereg le tudja hallgatni az oroszok szupertitkos telefonját,

amelyet 2021-ben vezettek be, beharangozva, hogy a titkosított kommunikáció minden körülmények között működik. Egy telefonhívásban hallaható, amikor az orosz hírszerzés egy tisztje a főnökét kérdezi, hogy biztonságos-e a kommunikáció, nemleges választ kap. Az ukrán védelmi minisztérium az oroszokat lehallgatva tudta meg azt is, hogy elesett az egyik orosz főparancsnok is. Valószínűleg az orosz kommunikációs bukásnak az is az oka, hogy sikerült lebombázniuk azokat a 3G és 4G adótornyokat is, amikre szükség lett volna az orosz titkosított hívásokhoz is. Erre mondják azt, hogy lábon lótték magukat.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!