Sírva üzent Orbánnak az ukrán nagykövet: Nem szégyelli magát? A rezsi fontosabb, mint az élet?

Kemény szavakkal üzent egy pénteki zárt körű konferencián a magyar kormánynak Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete

írja a 444.

A rendezvényen a lap újságírója is jelen volt, aki fültanúja volt Nepop szavainak. A nagykövet azt mondta: “Sokat tesz a Nyugat, de nem eleget. Meg lehetne állítani az oroszokat, de most fegyver nélkül állítanak meg tankokat az emberek Ukrajnában. A megszállt városokban a himnuszunkat éneklik a tereken. Több segítség kell! Nagyon sok embernek kellett meghalnia, hogy végre lépjenek. De még mindig lenne mit tenni”.

Majd úgy folytatta:

Hány embernek kell még meghalnia, hogy lépjenek? Nektek fontosabb a rezsicsökkentés, mint emberek élete? Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz. Az 1848-as forradalom évfordulója jön, és rezsicsökkentésről beszélnek? Nem szégyellik magukat? Nem az emberi élet a fontos? Van joguk március 15-én ünnepelni azoknak, akiknek a szabadságnál a rezsicsökkentés fontosabb? Kérem, idén csak azok menjenek ki az utcára ünnepelni, akikben van bátorság kiállni a szabadság mellett!

Nepop emlékeztetett rá, hogy Magyarország komoly sérelme, hogy 1956-ban nem kapott nyugati segítséget az oroszok ellen. Felhívta a magyarok figyelmét, hogy most, amikor hasonló helyzetben vannak az ukránok, ne álljanak a rossz oldalra. Nepop szerint azért is lenne kulcsfontosságú a magyarok határozottabb segítsége, mert ha Putyin legyőzi Ukrajnát, akkor utána megy tovább, mert vissza akarja állítani a szovjet érdekszférát.

Ti lesztek a következők, Putyin nem fog megállni!

– figyelmeztetett a nagykövet.

Nepop ugyanakkor köszönetet mondott a magyaroknak azért, hogy tüntettek az orosz nagykövetség előtt. Szerinte nagyon fontosak ezek az üzenetek. Azt a kormánynak is megköszönte, hogy segítséget nyújt az ukrajnai menekülteknek, és azt is, hogy támogatta az EU-s szankciókat és egyéb döntéseket a nemzetközi szervezetekben, és a Kárpátaljára küldött magyar állami segélyeket is.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!