Óriási bajban lehet Orbán – Trump segítségét kérte a kampányban

A Guardian kormányközeli információi szerint az Alapjogokért Központ Magyarországra hívta Donald Trumpot, hogy segítse a Fidesz választási kampányát. A lap szerint a kormánypárt köreiben nagyon bíznak abban, hogy az előző amerikai elnök márciusban Budapestre látogat. Abban már kétségeink vannak, hogy ez jó lesz-e a Fidesznek.

Természetesen már annak is nagy hírértéke van, ha egy volt amerikai elnök tesz látogatást az országban, de nem lehet összehasonlítani azzal, ha egy hivatalban lévő elnök teszi ezt, hivatalos találkozó keretén belül. Orbánnak nem sikerült ezt Trumpnál elérnie, hiába volt ő az első, aki a botrányairól híres elnök mellett tette le a voksát.

Trump látogatásának azért van reális esélye jelenleg, mert az amerikai republikánus párt táborának legnagyobb eseményét, a Conservative Political Action Conference (CPAC) konferenciát Budapesten fogják tartani. Trump nem lógna ki a résztvevők sorából, ugyanis az eseményre meghívót kapott a spanyol Vox szélsőjobboldali párt vezetője, Santiago Abascal és Jair Bolsonaro brazil elnök fia, Eduardo is.

Az más kérdés, hogy vajon Trump jelenléte árt, vagy használ Orbán kampányának, hiszen bár a Fidesz törzsszavazói lelkes Trump rajongók, ám a kicsivel is józanabbul gondolkodó fideszeseknél Trump egy kínos alaknak számít. Nem csak azért, mert egy megrögzött hazudozó (nagyjából 9000 hamis állítás után már nem győzték számolni az akkori elnök hazugságait), hanem azért is, mert nyilatkozataival rettenetes butaságáról tesz bizonyságot.

A folyamatos hazudozás fel sem tűnik az Orbánhoz szokott embernek,

de egyes kijelentései még a fideszes propagandán nevelkedetteknek is sok. Trump a koronavírus ellen a legjobb megoldásnak azt tartotta, ha az emberekbe fertőtlenítőszert juttatnak, ami megöli a vírust, de az a nyilatkozata is jó árulkodik tájékozottságáról, amikor egy interjúban azt ecsetelte, hogy Ausztriában fákon, ráadásul robbanó fákon élnek az emberek. Nos, döntse el mindenki maga, vajon kell-e nekünk odáig süllyednünk, hogy bárkinek is Magyarországon kampányoljon Trump.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!