Régen vártunk erre: helyretették amit elbaltázott a kormány

Orbán Viktort itt még csak influenza ellen oltották - Forrás: Facebook

„Ez egy sokak által régóta várt hír. Amit ígértem, végigküzdöttem és eredménnyel jártam. Amit a kormány elbaltázott, azt én helyre tettem” – jelentette be Ujhelyi István szocialista EP képviselő Facebookos bejelentkezésében.

Mint ismert sem az orosz, sem a kínai vakcina nem kapta meg azt az engedélyt az Európai Uniótól, hogy az ezekkel a vakcinákkal oltottak is ugyanolyan, teljes hatókörű és egységes európai covid-igazolványokat kaphasanak, mint aki nyugati oltóanyagot kapott. Ennek számos oka van, főképpen az, hogy az engedélyezési eljárás során ezek a cégek nem tudták teljeskörűen bizonyítani a biztonságosságukat és a hatásosságukat. Azonban most alapvetően változott a helyzet.

Az a magyar állampolgár, aki egy keleti vakcina után második oltásként európai engedélyezésű oltóanyagot kért, illetve két keleti vakcina után a harmadik emlékeztető oltását már az Európai Unió által elfogadott oltóanyagok egyikéből kapta, azok

teljes jogú tulajdonosai lesznek az egységes, uniós covid-igazolványnak

– jelentette be Ujhelyi István, az Európai Parlament közlekedési és turizmus bizottságának alelnöke szerdai online sajtótájékoztatóján. „Zöld lámpa fog tehát világítani az ellenőrző applikációkban azoknak, akiknek nemrég a két keleti oltásra még pirosan villogott” – fogalmazott Ujhelyi, hozzátéve: arra kér minden érintettet, hogy ha ennek ellenére bárkinek korlátozzák a szabad beutazását valahol, arról értesítse a szocialisták EP-képviselőjét, mert az adott tagállam ebben az esetben megsérti a hatályos uniós szabályokat. Ujhelyi elmondta azt is, hogy az aktualizált rendszerben a két oltással rendelkező személyek uniós covid-igazolványa 270 napig érvényes (szemben a magyar 180 nappal!!!), a harmadik oltást felvett európaiak igazolványa jelen állás szerint korlátlan ideig használható.

Így, az eddig hivatalosan két kínai oltással és egy Moderna vakcinával a világban szaladgáló (hogyan is???) Orbán Viktor is megkaphatja az uniós covid-igazolványt.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!