Orbánéknak sikerült összehozni – Az uniós országok egyik legkorruptabb országa lettünk!

Ismét közzétette a Transparency International a korrupciós jelentését, mely szerint Magyarország minden korábbinál rosszabb eredményt ért el.

A nemzetközi szervezet minden évben kiszámolja az egyes országok Korrupció Érzékelési Indexét, ami alapján az államokat 0-tól 100-ig terjedő skálán pontozzák (0 a legnagyobb korrupciót, míg a 100 a legkisebbet jelenti).

Magyarország 2021-ben csupán 43 pontot kapott, ami egy ponttal rosszabb eredmény mint az előző évben, az unióban pedig csak Bulgária szerepelt rosszabbul a maguk 42 pontjával,

így eszerint Magyarország az EU második legkorruptabb állama!

Ha a teljes listát nézzük, nem csak az uniós tagállamokat, akkor a 180 ország közül a 73. helyen állunk, ami szintén nem túl előkelő.

A 444.hu által közölt cikk kiemeli, hogy a Transparency már 1995 óta méri a Korrupció Érzékelési Indexet, de Magyarország még egyszer sem kapott ilyen kevés pontot mint most.

A nemzetközi szervezet összefoglalójában az is olvasható, hogy azon európai országok közé sorolható Magyarország, ahol jelentősen romlott a korrupciós helyzet 2012 óta. A Transparency szerint a magyar kormány a járványhelyzetet is kihasználta, hogy még jobban megszilárdítsa hatalmát és korlátozza a szabadságjogokat.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!