Komoly médiaper elé néznek a Fideszben: a Trumpot is beperelő cégtől kell tartaniuk

Elindult a Fidesz óriásplakát kampánya, aminek természetesen semmi, de semmi köze nincs a Fideszhez, annak finanszírozója a CÖF-CÖKA-hoz tartozó Kövess Minket 2022 Kft. Azonban úgy tűnik, komoly hibát vétettek a kampány kiötlői, aminek komoly anygi következményei lehetnek.

A fantasztikusan szellemesre sikerült plakátokon az Austin Powers – Aranyszerszám című James Bond-paródiából koppintott képpel próbálják meg összemosni és megalázni Márki-Zay Pétert és Gyurcsány Ferencet. A főgonoszt, Dr. Genyát (a plakát szerint Gyurcsány Ferenc) és a klónját, Kicsi-Ént (Márki-Zay Péter) alakították át a két ellenzéki politikusra.

cof kampany gyf mzp

Fotó: Deák Dániel Facebook-oldalA probléma csak annyi ezzel, hogy tisztán látszik, hogy a szerkesztett kép eredetijének szerzői jogait a Warner Media birtokolja, akik nem szoktak az ilyen ügyekkel variálni,

a Warner ugyanis a Trump-kampányt is beperelte,

igaz, ott nem képet, hanem a zenéjüket nyúlták le Trumpék. Ráadásul, itt most nem csak képről van szó, hanem teljes filmrészletek átszerkesztéséről, mert a kampányhoz gyártottak egy elég gagyi klippet is, az eredeti filmrészletekre rámontírozva ellenzéki szereplők fejét. Smitpál óta tudjuk, hogy a szerzőijogokkal hadilábon áll a Fidesz, de ennek most komoly anyagi következményei lehetnek, ismerve az amerikai mentalitást. Itt pedig az eredeti kép, amit átszerkesztettek:

austin powers eredeti kep
Fotó: Archives du 7eme Art/Photo12 via AFP
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!